L’Ajuntament de Castelló culminarà l’aprovació del Pla General el pròxim 11 de novembre en ple

L’Ajuntament de Castelló preveu elevar a ple el segon document del Pla General, el Pla d’Ordenació Detallada, per a la seua aprovació divendres que ve, 11 de novembre. En dies previs es convocarà una comissió plenària i una junta de portaveus. Així, Castelló veurà culminada la tramitació del nou Pla General, després d’una dècada amb l’antic planejament anul·lat per la justícia.

El Pla General consta de dos documents: el Pla General Estructural (PGE), que va ser aprovat a la fi de l’any passat, i el Pla d’Ordenació Detallada (POD) que, després de rebre el vistiplau de la Direcció General de la Costa i la Mar, podrà ser aprovat en sessió plenària.

El nou planejament urbanístic va començar a tramitar-se en el mandat passat i, després d’una complexa tramitació tècnica i l’obtenció de tots els informes preceptius, veurà la llum en pròxims dies.

Dades bàsiques del planejament

El nou Pla General projecta un model de ciutat compacta i sostenible, que cus els barris racionalitzant l’ús del territori i dels recursos, i donant resposta a les necessitats reals de sòl residencial, industrial i terciari.

Recull una superfície de més de 6,4 milions de metres quadrats que seran destinats a sectors de nous desenvolupaments per a activitats econòmiques (4,2 milions de metres quadrats) i residencials (2,14 milions de metres quadrats).

Quant a infraestructura verda, preveu ampliar fins als 1,2 milions de metres quadrats la superfície de parcs públics, la qual cosa suposa un augment de 383.000 metres quadrats i superar la ràtio de 5 m² de superfície de parc públic per habitant.

En concret, el POD, que serà aprovat la setmana vinent, conté la planificació urbanística a escala barri, al detall, i es marca com a principals criteris la sostenibilitat, la qualitat de vida i l’ordenació. Prioritza la urbanització i el desenvolupament dels enclavaments urbans intersticials, que necessiten una reconversió d’usos o una reconstrucció urbana. Així, serien prioritaris els sectors que completen buits en la trama urbana i contribueixen a cohesionar implantacions residencials en la vora de la ciutat i grups perifèrics, com Crémor, Riu de la Plata, Riu Sec, Tombatossal, La Joquera i Saboner (d’ús residencial); Germans Bou, Lourdes i Almazán (d’ús terciari); i Pi Gros i La Pedrera (d’ús industrial).

El POD identifica també 17 Àrees de Rehabilitació, Regeneració i Renovació Urbana que es consideren prioritàries per a la transformació i millora d’entorns urbans. Aquestes zones corresponen a Castalia-La Guinea, Alcalde Tárrega, Farola-Ravalet, Plaça de Bous, Gran Via, Parc de l’Oest, Constitució, Sequiol, Crémor, Carretera de l’Alcora, 14 de juny-Grapa, Rafalafena, Tombatossals, Sant Agustí i Sant Marcos, Sant Lorenzo, Perpetuo Socorro-La Unión San Francisco i Grau.

Així mateix, recull també eines específiques per a l’ordenació de la Marjaleria, com els Plans de Reforma Interior i els Plans Especials de Minimització d’Impacte.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: