L’Ajuntament de Burriana modificarà la seva ordenança municipal per poder permetre l’accés de les mascotes a la platja

L’equip de govern de Burriana demanarà aquesta tarda al ple municipal el suport de la resta de grups polítics per modificar l’Ordenança d’Ús i Gaudiu de les platges del terme municipal de Burriana, per permetre l’accés d’animals de companyia a les mateixes a les zones i horaris que es determinin per Decret d’Alcaldia, segons ha anunciat aquest dijous l’alcaldessa, Maria Josep Safont.

Perquè l’Ajuntament pugui crear una platja canina degudament senyalitzada a zones de bany, primer “hem de modificar l’ordenança municipal de 2008 perquè la reglamentació municipal no ens permetria aquest ús a les zones d’aigua i de les nostres platges, ja que prohibeix expressament el accés de tota mena d´animals domèstics a totes les platges ia qualsevol època de l´any”.

Així, ha indicat Safont, cal incloure aquesta modificació de l’ordenança i anticipar-nos a la posada en marxa per tenir-ho tot previst, ha argumentat l’alcaldessa, “per poder permetre l’accés dels gossos, primer modifiquem l’Ordenança municipal, per posteriorment determinar la zona fitada, horaris, la senyalització, les normes, etc.

Per descomptat, ha assegurat, conjugant el dret que totes les persones tenen a gaudir de les platges, i seguint i respectant les normes establertes a l’Ordenança Municipal Reguladora de la tinença d’animals de companyia de Borriana per a la protecció i la regulació específica dels animals de companyia, per tal de fer-la compatible amb la seguretat de persones i béns, i daltres animals.

Amb aquesta iniciativa ha manifestat la voluntat de donar compliment a una de les propostes ciutadanes traslladades a l’Ajuntament des de diferents col·lectius, però ha apel·lat a “la responsabilitat a l’hora de compatibilitzar espais de convivència”, i ha assegurat que “vetllarem per la utilització racional de les mateixes, per tal de protegir i millorar la qualitat de vida i defensar i restaurar el medi ambient, recolzant-nos en la indispensable solidaritat col·lectiva”.

En aquest sentit, l’objectiu és aconseguir “un espai comú on, a través de la coresponsabilitat, es millori la convivència de ciutadans i mascotes, establint-se una normativa municipal i consells per als usuaris de les platges”, ha conclòs la primera edil .

La nova ordenança

La nova ordenança indicarà que les zones de platja d’animals domèstics seran delimitades per Decret d’Alcaldia i se senyalitzaran de forma oportuna, i per motius higiènics i sanitaris, queda prohibida la circulació o l’estada d’animals domèstics a les platges, llevat de les hores i les zones que l’Alcaldia assenyali.

També inclou que es permetrà l’accés de gossos amb l’obligació de complir les normes establertes a l’Ordenança Reguladora de la tinença d’animals de companyia; en tot cas, es farà referència a la legislació específica vigent.

En qualsevol cas, el propietari o acompanyant del mateix es considera responsable de les accions que l’animal realitzi, i dels perjudicis que ocasioni a les persones, coses i al medi en general, en relació amb allò sancionat a l’Ordenança reguladora de tinença de animals de companyia i al que estableixen les disposicions vigents en aquesta matèria.

A més, l’Ordenança incorpora que quan es permeti a l’usuari de les platges anar acompanyat d’animals domèstics, hauran d’impedir que aquests realitzin les seves deposicions a les platges i al Passeig Marítim. En qualsevol cas, haurà de recollir les seves deposicions i retirar els excrements, fins i tot havent de netejar la part de la via pública que hagi estat afectada i tenir cura del respecte als altres usuaris de les mateixes.

Quant a la circulació o la presència d’animals domèstics en zones i en horari no autoritzat, tal com determini l’Alcaldia Presidència, adverteix que hauran d’abandonar immediatament la platja amb l’animal, a requeriment verbal dels Agents de l’Autoritat, els quals en giraran part de denúncia amb vista a la instrucció de l’oportú expedient sancionador.

D’altra banda, en general, s’autoritza la presència a les platges de gossos pigalls en companyia de la persona a qui serveixin, sense perjudici de la responsabilitat del seu posseïdor i/o propietari, ni de les mesures que aquest hagi d’adoptar per evitar molèsties o riscos per a la resta dusuaris.

Igualment, permet la presència de gossos destinats a feines de salvament o auxili o persones necessitades, quan les circumstàncies així ho aconsellin d’acord amb els criteris dels serveis d’emergència.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: