L’Ajuntament de Borriana reforça al juliol el tractament de desratització i desinsectació a la xarxa local de clavegueram

L’Ajuntament de Burriana i Facsa, empresa encarregada de la gestió dels serveis d’abastament d’aigua potable i clavegueram a la localitat, han realitzat durant aquest mes de juliol el segon tractament integral corresponent al 2022 de desratització i desinsectació a la xarxa de clavegueram de la localitat a la ciutat ia la zona marítima.

Una iniciativa de caràcter preventiu que, segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, Vicente Aparisi, es desenvolupa per vuitè any consecutiu i té per objecte “evitar la proliferació d’insectes i rosegadors a la xarxa de sanejament municipal, per mantenir-la en òptimes condicions higiènic -sanitàries i minimitzar possibles riscos per a la salut i el medi ambient que podrien derivar de possibles plagues”.

La previsió inicial, ha indicat Aparisi, era fer el reforç al mes d’agost, però ateses les elevades temperatura del mes de juliol es va decidir avançar el tractament i portar a terme els treballs aquest mes.

Es tracta d’una actuació de caràcter preventiu que complementa els treballs de prevenció que l’empresa realitza de manera rutinària, ja que la pujada de les temperatures “pot propiciar un increment d’aquest tipus d’animals i insectes en aquestes dates i amb això molèsties a la ciutadania”, ha aclarit Aparisi.

L’aplicació d’aquest tractament s’ha realitzat durant el mes de juliol a la xarxa general de sanejament tant a la zona urbana com de la zona marítima, mitjançant la monitorització i col·locació d’esquers rodenticides als pous de registre per al control de les poblacions de rosegadors i l’aplicació de plaguicides per al control de les poblacions d’escarabats.

Per part seva, el cap de servei de Facsa, Alejandro Boado, ha explicat que amb la finalitat de garantir l’efectivitat del tractament, passats uns mesos, el personal de Facsa realitzarà noves tasques de reforç.

A més, per assegurar l’efectivitat d’aquest tractament preventiu, tant Aparisi com Boado han sol·licitat la col·laboració ciutadana, perquè segons la seva opinió, “l’actuació més eficaç per lluitar contra les plagues urbanes rau en combinar i coordinar els esforços que es fan al clavegueram públic amb els tractaments complementaris de particulars” i, per això, ha aconsellat als veïns i veïnes, els dies previs, utilitzar productes d’ús domèstic a l’interior d’edificis i escomeses particulars.

En aquesta línia, recomanen també a la ciutadania “condicionar els habitatges deshabitats i solars, així com utilitzar productes d’ús domèstic a l’interior d’edificis i escomeses particulars per tal que els tractaments de prevenció siguin més eficaços.

De la mateixa manera, ha recordat a la ciutadania que pot contactar amb l’oficina d’atenció al client de Facsa o amb l’Ajuntament davant d’un possible cas de proliferació de rates o insectes, per tal que es dugui a terme un reforç especial a la zona afectada.

Respecte d’això, el regidor de Serveis Públics ha advertit sobre la possibilitat que durant el tractament, “inicialment, es generi una activitat més gran en els insectes a causa de l’efecte que produeixen els biocides”, també ha assegurat que el millor remei per evitar la seva proliferació és la col·laboració de tots”.

Tota la informació i consells preventius sobre el tractament contra les plagues urbanes es poden consultar a través d’uns díptics informatius que l’Ajuntament de Burriana i Facsa han editat i que, a més de poder-se consultar a diferents edificis municipals de la localitat, s’han repartit a les diferents dependències municipals, centres públics i en establiments amb activitats de restauració.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: