L’Ajuntament de Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’1 reconstrucció 1942-1945’

L’Ajuntament de Borriana ha anunciat la pròrroga, fins al pròxim 5 de gener de 2021, de l’exposició El Campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945, que actualment es mostra a la sala d’exposicions de CMC la Mercè.

Segons ha explicat el regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel, la sala d’exposicions compleix les mesures vigents relatives a museus, sales d’exposicions i equipaments culturals adoptades segons la Resolució de 6 de novembre de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, per a les visites a sales d’exposicions i pot continuar albergant la mostra.

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l’última pedra, acte que donava per acabades les obres de la reconstrucció de la torre campanar, que es van iniciar al març de 1942 i van acabar el citat dia de l’any 1945 .

Amb l’exposició, inaugurada el passat 29 d’octubre, l’Ajuntament va començar els actes de commemoració de l’75 aniversari de la reconstrucció de la torre. Aquest fita, ha recordat Granel, va ser possible gràcies a “un grup de persones, algunes d’elles conegudes i altres anònimes, que van fer factible reconstruir la torre i consolidar-per sempre com la icona fonamental de la nostra ciutat”. A la mostra, ha indicat, es recullen imatges que ja formen part de “la memòria col·lectiva de la ciutat relacionades amb la reconstrucció”.

El regidor de Cultura anima a tota la ciutadania a continuar visitant l’exposició ja que, al seu parer, és “una gran oportunitat per a conèixer la història de l’emblema del nostre poble i per primera vegada amb documents inèdits que ens faran saber més sobre el nostre patrimoni “.

D’altra banda, Granel ha recordat que els actes previstos per a la commemoració de l’setanta-cinc aniversari, com eren les visites guiades a l’campanar, el concert de campanes de Llorenç Barber i la taula rodona sobre la reconstrucció de l’campanar, s’han ajornat per poder realitzar-los quan les circumstàncies ho permeten.

L’exposició romandrà oberta fins el 5 de gener de 2021 a la sala d’exposicions de el Centre Municipal de Cultura la Mercè i les visites estaran adaptades a la normativa sanitària vigent.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: