L’Ajuntament de Borriana obre el període d’informació pública del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Burriana

L’Ajuntament de Burriana ha obert un període de 30 dies d’informació pública de l’esborrany del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) dins del procés participatiu, que suposa un pas més en la tramitació, segons ha explicat el regidor d’Ordenació del Territori i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Durant tot el procediment, la documentació del Pla que s’exposa podrà ser consultada públicament a l’apartat “Urbanisme” del Tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Ajuntament de Burriana, . Sobre això, Arnandis ha animat la participació de la ciutadania “davant la possibilitat de formular els suggeriments, observacions i al·legacions que s’estimin pertinents”.

Es tracta, ha indicat, d’un projecte que forma part de l’Estratègia Edusi, cofinançada en un 50% per la Unió Europea amb fons Feder en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible, que recull un conjunt d’actuacions per “millorar l’accessibilitat de les zones urbanes i oferir una mobilitat i transport sostenible i d’alta qualitat”.

El projecte, que ja va rebre l’any passat l’Informe Ambiental i Territorial Estratègic favorable de la Generalitat Valenciana, té ara un període de participació ciutadana temporal delimitat fins a 30 dies des de la seva publicació al BOP el passat 8 de març, durant el qual “promovem el debat, es recull informació i es consulta el parer o el contracte d’arguments, opinions, propostes o idees, respecte a l’actuació”, ha manifestat Arnandis, que ha mostrat a més la seva satisfacció perquè suposa “poder continuar amb la redacció definitiva per a la aprovació i implementació”.

Entre les actuacions i propostes contemplades per l’empresa ENGITEC, encarregada de la redacció del projecte del PMUS després dels resultats del diagnòstic realitzat al municipi, Arnandis ha destacat la que planteja tancar al trànsit els caps de setmana el Pla perquè sigui de vianants i la de vianants altres carrers del centre com el Racó de l’Abadia, Sant Cristòfol, les Placetes, la Comunitat de Regants, el Forn de la Vila, Vicente Forner i del Salvador”.

La intenció, ha explicat, és generar rutes de vianants i escolars i alternatives de zones d’aparcaments intermodals, perquè suposarà “la millora dels itineraris a peu per a les persones i de la trama urbana i crear un punt d’atracció i de dinamisme comercial , a més de reduir els nivells de contaminació”.

Per pal·liar la manca d’estacionaments i com a alternativa a la zona de vianants de carrers es plantegen aparcaments dissuasoris i intermodals que hauran de tenir, entre altres característiques, “capacitat per contenir el nombre necessari de vehicles, ubicar-se estratègicament a cada corredor d’entrada a la ciutat i tenir un disseny que faciliti l’accés i la sortida cap a les avingudes principals”.

Una altra de les propostes contemplades és la creació de rutes escolars, imprescindible per fomentar l’autonomia i la mobilitat de vianants dels escolars, garantint la seguretat viària a tots els mitjans de transport. Cada ruta tindrà les parades on els escolars acudiran en l’horari establert i estaran indicades mitjançant senyalització vertical.

Amb això, ha assegurat Arnandis, es pretén “millorar la qualitat de vida de les persones, recuperant els espais públics per als vianants, millorar la seguretat viària i combatre la sinistralitat” i, també, “adequar l’accessibilitat a serveis, usos urbans i equipaments per a tots els col·lectius”.

Alhora, amb el Pla es vol impulsar i incentivar els vehicles menys contaminants i fomentar l’ús d’energies netes i renovables, “aplicant les Noves Tecnologies a la gestió de la mobilitat, reduint les emissions de gasos contaminants, el nivell de soroll i el consum energètic basat en combustibles fòssils”, ha precisat.

Per a la realització del diagnòstic de l’estudi de mobilitat urbana de la ciutat, ha finalitzat Arnandis, ja es va sol·licitar la col·laboració de la ciutadania amb el propòsit que sigui “el més encertat possible i pugui respondre a les veritables necessitats dels veïns i veïnes, així com reforçar els seus punts forts i resoldre les seves mancances”.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: