L’Ajuntament de Borriana inicia el repartiment de 25.000 mascaretes homologades tipus FFP2 entre la seva població

L’Ajuntament de Borriana inicia el repartiment entre la seva població de les 25.000 mascaretes homologades tipus FFP2, adquirides pel consistori, segons ha indicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que ha precisat que demà diumenge començarà la seva distribució a la zona marítima, i continuarà el dilluns, dimarts, dimecres i dijous en altres quatre zones del municipi.

Safont ha explicat el dispositiu elaborat per l’equip municipal de govern per al repartiment d’aquest contingent de màscares, amb l’objectiu de “facilitar la seva entrega a el major nombre de veïns i veïnes que ho desitgen”. Per a això, s’ha mapificado el cens per zones i en l’operatiu participaran voluntaris de l’Assemblea Local de Creu Roja de Borriana, de protecció Civil i Policia Local. Concretament, es realitzarà durant cinc dies consecutius en 6 zones diferents de l’municipi.

El mapa amb les zones dividides per districtes per al repartiment de màscares es pot consultar al web municipal http://www.burriana.es ia les xarxes socials municipals.

Així, demà diumenge, en horari de 9h a 13h i de 16h a 20h, podran obtenir les màscares les persones de la zona 5 corresponent a l’port. Per a això han d’acudir a les pistes esportives al costat de la Confraria de Pescadors en què s’instal·laran quatre taules i on personal voluntari de Creu Roja i Protecció civil els indiquessin en qual han de recollir-les.

El mateix dispositiu i en el mateix horari també estarà demà a les pistes esportives i de jocs de l’edifici Multifuncional d’el Grau, per a la distribució entre les persones de la zona 6 al Grau.

Una sola persona amb el DNI podrà recollir les màscares de la unitat familiar empadronada, fins i tot també de veïns i veïnes, sempre que aporti la documentació (DNI) d’aquestes persones.

Dilluns que ve es lliuraran les mascaretes al Calvari per a les persones residents a la zona 1, dimarts a la Llar Fallera per a les persones de la zona 4, dimecres al Jardí de l’Bes per a la zona 2 i, finalment, el dijous a la plaça de l’Hereu per als residents a la zona 3.

Aquest contingent s’uneix a el repartiment de les de 5.500 màscares infantils de dues mides, reutilitzables i homologades, adquirides pel consistori i destinades a escolars majors de 3 anys i menors de 14 anys, que ja s’han distribuït entre tots els centres educatius del municipi perquè cada centre realitzi el lliurament. Per al curs vinent, l’Ajuntament col·laborarà amb l’administració autonòmica perquè aquest col·lectiu continuï proveït de el material necessari per protegir-se quan surti de casa i als centres escolars.

Així mateix, l’Ajuntament ja ha distribuït igualment més de 10.000 màscares i material sanitari de prevenció davant la Covid-19 adquirit pel consistori i també proporcionat per la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, en diferents lliuraments entre diversos col·lectius del municipi.

En aquest repartiment han participat diferents regidors i regidores de l’consistori i també joves voluntaris de l’Assemblea Local de Creu Roja i dues associacions juvenils de Borriana, concretament de l’Agrupament Escolta Borriana i de Porta Oberta

De la mateixa manera, cal recordar que la Policia Local de Borriana, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, va realitzar el 13 i 14 d’abril i el 4 i 5 de maig la distribució de material de protecció en diferents parades de transport públic, concretament a la estació de tren i en les principals parades d’autobusos, per a persones usuàries i treballadors i treballadores que utilitzen el transport públic.

Igualment, les farmàcies del municipi proporcionen tres màscares que aporta la Generalitat Valenciana per a la seva distribució gratuïta entre majors de 65 anys i col·lectius vulnerables de risc davant la pandèmia de la Covid-19, mitjançant la presentació de la targeta SIP a les oficines de farmàcia de Borriana i sense cap cost per a l’usuari.

 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: