L’Ajuntament de Borriana i la Creu Roja s’alien per formar joves de Borriana a salvar vides

L’Ajuntament de Borriana a través de la Regidoria de Joventut i l’Assemblea local de Creu Roja han unit forces per oferir als joves del municipi formació a “salvar vides”, així ho han explicat la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, i la presidenta de l’Assemblea Local de Creu Roja, Sonia Gascón.

Es tracta de la convocatòria d’un curs de formació en primers auxilis bàsics dirigit a joves i impartit per Creu Roja per dotar dels coneixements i habilitats essencials sobre primers auxilis necessaris per ajudar en cas que passi algun accident o emergència i així augmentar els nivells de supervivència per a les persones que ho hagin patit.

Amb places limitades i una durada de 40 hores, el curs s’impartirà dimarts i dijous de 16.30 ha 20 h, del 26 d’abril al 2 de juny i les inscripcions es podran realitzar fins al 24 d’abril, o fins a completar les places a: < formacion.borriana@cruzroja.és>. Monferrer ha destacat la importància d’una formació adequada en aquesta matèria i ha animat la joventut de Borriana a formalitzar-ne la inscripció.

Sobre això, ha assegurat que es tracta d’una oportunitat “excel·lent” tenint en compte que, dels 200 euros que costa el curs, només s’abonarà una taxa de 70 euros, perquè la resta està becada per l’Ajuntament de Burriana.

Per la seva banda, Sonia Gascón ha subratllat la repercussió d’“aprendre a salvar vides”, i ha manifestat que des de Creu Roja “considerem que els primers auxilis són un acte humanitari d’importància vital, perquè en actuar mitjançant uns primers auxilis efectius podem salvar innombrables vides, ja que és molt probable que l’ajuda mèdica professional no estigui disponible de forma immediata al lloc i al moment de l’accident”.

Segons ha explicat la presidenta de la Creu Roja a Borriana, un accident a la vida real afecta persones i, quan passa, “s’ha d’afrontar amb serenitat i un mínim de coneixements, ja que les seves conseqüències poden ser molt serioses”.

Per prevenir aquests accidents i minimitzar en tant que sigui possible els seus efectes, ha assegurat Gascón, “la realització d’un eficaç auxili, utilitzant una sèrie de tècniques ben apreses i no aplicant remeis sense objecte, és imprescindible, ia això s’arriba rebent un bon curs de primers auxilis”.

Cal tenir present que, en la majoria dels casos, els primers auxilis els fan ciutadans i ciutadanes que són testimonis d’un accident o una emergència i quan estan capacitats, ha precisat, “poden brindar atenció bàsica per tractar lesions menors i preservar la vida fins que arribi l?ajuda mèdica professional”.

En el curs de primers auxilis bàsics que es desenvoluparà al Casal Jove de Burriana s’impartiran els coneixements i habilitats de socorrisme i autoprotecció. Així mateix, s’ajudarà a adquirir hàbits de vida saludable i es proporcionaran coneixements elementals per oferir un ajut eficaç a les persones que es troben en una situació d’emergència.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: