L’Ajuntament de Borriana finalitza la reparació del Pavelló de la Música del camí d’Onda a Borriana

L’Ajuntament de Burriana ha finalitzat les obres de reparació, neteja i remodelació del popular pavelló de la música del camí d’Onda. Un treball que ha suposat una inversió municipal de poc més de 18.000 euros, amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni i la història de Borriana.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat que fa més de 15 anys que no es realitzava cap actuació de restauració al pavelló i l’actuació efectuada ara ha servit per “revalorar i mantenir aquest espai acollidor i accessible”.

Així mateix, Granel ha subratllat que des del govern municipal “creiem que aquestes obres de restauració eren de compliment obligat, ja que aquest espai és patrimoni cultural i musical de la nostra ciutat” i l’ha emmarcat dins del Pla de Restauració de Patrimoni en la línia de actuacions de remodelació del municipi entre les quals ja hi ha l’entorn de Sant Blai, la torre de Sant Pasqual o la finestra arqueològica del Pla.

En aquesta línia, el regidor de Patrimoni ha afegit la intenció de l’executiu de seguir “treballant per convertir Burriana en un lloc més agradable per viure mostrant i cuidant la història modernista de la nostra ciutat a través d´aquests enclavaments”.

Les obres, ja acabades pel consistori, han consistit en la restauració de l’estructura amb la reparació de la socalada de llautó i xapa galvanitzada, neteja de la coberta, restauració de les 16 gàrgoles i de les 7 baranes, i muntatge de les lires centrals a 3 de les baranes. Així mateix, la retirada dels grafits ha suposat una despesa de 1.500€.

Quiosc modernista

El primitiu pavelló va ser construït i finançat per la Societat Filharmònica Borrianenca, va ser inaugurat el 3 de febrer de 1916. Als anys cinquanta va ser demolit i va tornar a construir-se de manera idèntica a l’original el 1988.

Tant el Pavelló de la Música com el quiosc de gelats modernista es van construir a l’inici de l’antiga avinguda Castelar, que era el lloc del passeig del veïnat en direcció a l’estació.

Al seu moment, al costat del quiosc de gelats, el pavelló va suposar un tret de refinament i modernitat ostentosa de la flamant ciutat tarongera de principis de segle, gràcies a l’extremada delicadesa del disseny en fusta i els detalls, sobre una planta octogonal que disposa fins i tot de soterrani.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: