La regidoria d’urbanisme de l’Ajuntament de Valencia aprova el projecte de l’última fase de les obres de reurbanització de la plaça Segòvia

El projecte de l’última fase de les obres de la plaça Segòvia completarà la renovació de tot l’àmbit. La Junta de Govern Local aprova hui el projecte de l’última fase de la plaça Segòvia després que finalitzaren les obres de la primera fase en el mes de juny. El projecte inclou l’execució de nous trams de voreres, arbratge, mobiliari, un pas de vianants i una nova banda d’aparcament.

La vicealcaldessa de València i responsable de l’àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha manifestat que amb este projecte “avança València ciutat de Places per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes en tots els barris de la ciutat”. “Projectes com este ens han convertit en Capital Verda Europea 2024 i l’important recuperar espai públic no sols en les grans places, sinó arribar a tots els barris”, ha apuntat.

L’àmbit d’actuació inclou la totalitat dels terrenys pendents d’urbanitzar en la zona delimitada a l’est per la plaça Segòvia i el centre de salut, l’avinguda Dr. Tomás Sala al nord, el carrer Jerònima Galés a l’Oest i els jardins de la via de servei de la Ronda Sud, al Sud. En l’actualitat, gran part de la superfície de l’àmbit s’utilitza com a aparcament i algunes de les voreres són difícilment transitables per a persones amb problemes de mobilitat.

L’objectiu d’estes obres és completar la urbanització i els vials per als vianants del bulevard Sud, donant continuïtat tant als vials per als vianants i voreres, com a les infraestructures ja executades de manera parcial en la primera fase de les obres. A més, es millorarà l’accessibilitat global de l’entorn, incorporant un nou tram de vorera i passos de vianants. En concret, s’executarà una nova vorera, fins ara inexistent, en l’avinguda Dr. Tomás Sala, en el tram entre el carrer Paco Sanz i el Centre de Salut, així com un nou pas de vianants.

D’altra banda, al costat d’esta nova vorera es preveu a més una nova línia d’aparcament lliure en bateria. El projecte inclou també la plantació d’arbratge al llarg de les noves voreres, i la col·locació de deu nous bancs accessibles en els espais per als vianants i en la vorera de Tomás Sala.

En l’àmbit d’actuació es troben a més les barraques del Burguet, catalogades com a Bé de Rellevància Local, i que està previst que queden integrades en una futura zona verda. Amb estes obres d’urbanització es dignifica i adequa l’entorn d’esta part del patrimoni de l’Hort de Senabre, i es millora notablement l’accessibilitat al voltant del Centre de Salut.

“Completem la urbanització d’este àmbit de l’Hort de Senabre perquè els veïns i veïnes que accedisquen al Centre de Salut o a la plaça de Segòvia puguen fer-lo amb comoditat i a més posem en valor el patrimoni del barri”.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: