L’Ajuntament de Borriana convoca els premis Dia de la Dona 2023

L’Ajuntament ha convocat els premis Dia de la Dona 2023 per tal de reconèixer i homenatjar públicament dones rellevants de Borriana de l’àmbit social, científic, personal, laboral, esportiu i cultural que han destacat per la seva trajectòria vital o per la seva tasca en benefici de la igualtat entre dones i homes.

La regidora d’Igualtat, Maria Romero, ha explicat que els premis amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, que es commemora cada 8 de març, es convoquen anualment i les propostes es poden presentar fins al 27 de febrer.

Segons ha manifestat Romero, els treballs i els èxits de les dones “amb massa freqüència són invisibles i no gaudeixen de reconeixement social i fins i tot passen desapercebuts per al conjunt de la ciutadania. Així, ha assenyalat, la convocatòria d’aquests premis respon a aquesta “llaguna”, d’acord amb el deure dels poders públics de “promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat entre homes i dones siguin reals i efectives”.

El nombre de premis establert que es concedeix anualment és de tres, sense distinció de rang, i consisteixen en el lliurament duna placa acreditativa i el reconeixement institucional i públic.

Proposta de candidatures

Les candidatures per a la concessió de premis es poden formular a proposta raonada de la persona titular de la Regidoria amb competències en matèria digualtat, i també per les institucions, corporacions, associacions, fundacions o entitats de la localitat o dàmbit supramunicipal.

Igualment, poden fer propostes als premis la Comissió Municipal de Participació Ciutadana i Serveis Socials i els partits polítics, però, en queden excloses les candidatures que sol·liciten el premi per a si mateixes o per a les organitzacions a les quals representen.

Sobre això, l’edil d’Igualtat ha aclarit que la presentació de les candidatures “no requereix de l’aval de la pròpia candidata, és a dir, que les entitats poden proposar aquelles dones que considerin mereixedores sense haver-ho de comunicar” ja que, tal com ha indicat, “resulta habitual que les dones que efectivament resulten premiades quan se’ls comunica coincideixen a no creure ser-ne mereixedores; de fet aquest sentiment està encunyat com la síndrome de la impostora i la seva prevalença és més gran en dones que en homes”. A més, ha insistit Romero, les candidatures romanen en el més absolut anonimat fins ara de resultar premiades.

El premi no podrà ser atorgat a títol pòstum i les candidatures que es presentin hauran de proposar una dona o persona jurídica, de naturalesa pública o privada, amb una alta vinculació amb el municipi per filiació, residència, formació i/o professió que des de l’àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural hagi destacat per la tasca en benefici de la igualtat entre dones i homes o per la trajectòria vital o professional.

Les candidatures es formalitzaran a través del lliurament de l’imprès oficial de proposta, segons l’annex publicat a la pàgina web municipal, i l’imprès de proposta s’acompanyarà d’una memòria curricular i/o biogràfica, amb els suports institucionals o personals que es considerin oportuns .

Les propostes es poden enviar per correu certificat o presencialment al registre d’entrada dirigit a l’Agència d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana, situada a l’edifici de l’Ajuntament a la plaça Major, 1, o al registre a la seu electrònica.

De les tres candidatures premiades cada any se’n deixarà constància a l’arxiu municipal. Les candidatures proposades no premiades podran ser mantingudes com a propostes per a l’any següent, si les entitats o les persones que les van proposar confirmen la seva voluntat que sigui així.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: