La plaça de Polo de Bernabé de Valencia estrena noves zones verdes i d’ombra

La renovació duta a terme en esta plaça, situada en el barri d’Exposició, va ser sol·licitada per la ciutadania mitjançant els pressupostos participatius DecidimVLC. S’han invertit 60.815,89 euros per a instal·lar tendals i renovar jardineres, bancs i jocs infantils. Per al vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, la renovació ha aconseguit “la humanització de la plaça; un espai més amable i adaptat a les condicions climàtiques de la nostra ciutat”.

El projecte que ha dut a terme el servei de Jardineria Sostenible ha renovat els dos mil metres quadrats d’este espai tenint en compte les limitacions existents per l’aparcament subterrani situat sota esta plaça. L’últim disseny de la zona es va dur a terme en els anys 90 i no es va instal·lar llavors cap zona d’ombra.

Campillo ha remarcat que s’han afegit zones d’ombra: “Hem posat unes veles que fan de tendal, molt grans perquè puga haver-hi ombra en la zona de jocs infantils que també s’han renovat i per tant els veïns i veïnes d’este barri puguen gaudir de la plaça renovada i adaptada també a les condicions climàtiques de la nostra ciutat”. I és que a l’estiu fa molta calor i per tant a l’ésser una plaça dura van molt bé les zones d’ombra que hem instal·lat.

Quant a la vegetació, s’han afegit noves jardineres amb més plantes i també s’ha reposat la vegetació de les jardineres antigues. Pel que respecta als bancs, s’han renovat els bancs de fusta existents anteriorment i s’han afegit nous, amb i sense suport, així com suports isquials per a facilitar un suport més adaptat a les persones que no poden asseure’s.

En este sentit, Sergi Campillo ha criticat l’actitud de l’oposició: “Vull retraure-li a l’oposició, tant al Partit Popular com a Ciutadans, el seu intent de tergiversació d’esta obra, quan van acusar este equip de govern de retirar els bancs amb suport. Mai va estar en el projecte de remodelació d’esta plaça retirar eixos bancs”.

La remodelació de la zona facilita la mobilitat per als vianants, per l’ampliació d’espais, i amb la instal·lació de tendals s’aconseguix una reducció de la temperatura ambiental. El nou mobiliari, construït amb materials reciclats contribuïx també a protegir el medi ambient, reduint la contaminació.

València, Capital Verda Europea 2024

La renaturalització de la ciutat és clau en l’estratègia de València, la qual ha aconseguit el premi de Capital Verda Europea 2024. Este guardó, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconèixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Esta competició de València per a esdevindre Capital Verda Europea 2024 se suma a altres fites europees i mundials de la ciutat com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra el 2030.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: