L’Ajuntament de Borriana aprovarà, per la Covid-19, un nou període de pagament de l’IBI i l’IAE


L’Ajuntament de Borriana a través d’un decret d’alcaldia aprovarà un nou període de pagament de l’IBI i l’IAE de forma extraordinària per la pandèmia, seguint l’acord de govern municipal del passat 17 de març, a l’inici de l’estat d’alarma quan va decidir modificar el calendari de contribuent per a aquest exercici per tal de retardar el període voluntari de pagament dels principals impostos municipals, a l’objecte de reduir la pressió fiscal a les famílies mentre s’afronta la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

Segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, aquesta decisió de retardar i flexibilitzar els terminis de pagament forma part del paquet de mesures fiscals i econòmiques que l’equip de govern està desenvolupant, amb l’objecte de “alleujar la càrrega econòmica que poden tenir les llars del municipi després de l’aturada de l’activitat econòmica derivada de l’estat d’alarma “.

Cal recordar que una de les primeres mesures adoptades per l’equip municipal de govern va ser deixar sense efecte els períodes de pagament de tributs en voluntària, així com els càrrecs domiciliats, i paralitzar el repartiment immediat de rebuts del primer padró que començava justament el mateix dia que el confinament, el 16 de març, fins al 5 juny, i que els notificadors ja tenien preparat per repartir.

Amb aquest propòsit s’ha endarrerit el termini dels dos períodes de cobrament de padrons en voluntària. D’aquesta manera, els càrrecs domiciliats es passen cada 2 mesos, des del passat 27 de maig i fins a l’últim mes de l’any.

El primer padró és obert de l’25 de maig a el 5 d’agost, amb càrrecs el 27 de maig i el 27 de juliol corresponents a l’Impost de Vehicles, Taxa de Gestió de Residus i la Taxa de Gual.

Ara el nou període de pagament serà des del 15 de setembre fins al 7 de desembre, amb la qual cosa els càrrecs dels rebuts domiciliats seran el 27 de setembre i el 27 de novembre. Aquesta iniciativa de retardar aquest període de cobrament de l’IBI i l’IAE, en dos mesos, del seu període habitual, ja es va traslladar a la comissió d’Hisenda celebrada el passat 11 de juny als grups polítics de l’oposició pel seu coneixement.

Amb aquest canvi, ha manifestat l’alcaldessa, s’afavoreix a les persones treballadores, a les pimes i als autònoms en aquests moments difícils, encara que hagi estat perjudicial per a l’Ajuntament perquè ha provocat un problema de tresoreria “.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: