El ple de l’Ajuntament de Borriana dóna llum verda al procediment d’adjudicació de les obres de nou IES Jaume I de Borriana

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat en la sessió extraordinària celebrada avui, l’inici de la tramitació de l’contracte d’obres d’enderrocament de l’edifici actual i la construcció de les noves instal·lacions de centre d’ensenyament IES Jaume I, finançat per la Generalitat Valenciana a càrrec de el programa Edificant de la Conselleria d’Educació, d’acord amb els projectes d’enderroc, bàsic i d’execució, redactats per Santatecla Arquitectes SLP, aprovats pel Ple municipal el passat 2 de juliol.

El finançament de les obres d’enderroc i construcció de la futura infraestructura educativa, pressupostada en total en 13.513.523 euros, correspon a la Generalitat Valenciana, en el marc de l’execució de el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, per tal millorar les instal·lacions docents públiques de Borriana.

El pressupost base de licitació de les obres d’enderroc i construcció ascendeix a la quantitat de 13.011.337, i el termini d’execució de l’obra previst és de trenta mesos més el termini de garantia i posterior liquidació de l’contracte. Sense afectar el pressupost global de 13.513.523 euros, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, va fixar el passat mes de maig un nou reajustament de les anualitats.
Segons el nou calendari d’anualitats pressupostat, el 2020 l’import destinat és de 522.487 euros, el 2021 seran 4.876.925,74 euros, el 2022 altres 4.812.820,95 euros i, finalment, 3.000.000 euros per a 2023. En 2019 ja es va destinar 301.290 euros corresponents als serveis de redacció de projecte.

Cal recordar que la setmana passada van començar ja els treballs d’adequació de l’solar de l’antic IES Llombai, on s’instal·laran les aules prefabricades, adaptades i adequades per reubicar, provisionalment, a l’professorat i als estudiants de l’IES Jaume I de Borriana i poder així començar el enderroc de l’edifici i la construcció d’el nou IES Jaume I.

La previsió que estudia el consistori és habilitar al llarg d’aquest estiu les instal·lacions dels aularis i poder iniciar a l’octubre el trasllat a les instal·lacions provisionals i en el mes de novembre començar els treballs de demolició de l’actual edifici de centre educatiu.
Amb la construcció de la futura infraestructura educativa, ha assegurat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, “es renovaran les obsoletes instal·lacions de el primer institut que es va construir a la ciutat fa més de cinquanta anys, que pateixen d’un mal estat arquitectònic, per aconseguir altres més eficients i còmodes “.

També han explicat que el nou edifici comptarà amb més aules i tallers i, així, podran incorporar-se els cicles formatius de Fusteria i d’Artista Faller i Construcció d’Escenografies que actualment s’imparteixen fora de les instal·lacions de l’IES, a les dependències municipals de l’antic escorxador de al camí Xamussa.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: