L’Ajuntament de Borriana adjudica les obres de la plaça del barri la Bosca

La Junta de Govern Local de Borriana ha adjudicat a Becsa SA, com a licitador que ha obtingut la millor puntuació, les obres de millora de la plaça sense nom del barri la Bosca, per un import que s’eleva a 112.332 euros IVA inclòs, segons ha avançat la regidora d’Inclusió, Maria Romero.

Aquesta iniciativa és un projecte transversal en què treballen de manera coordinada les regidories d’Urbanisme, Serveis Socials, Inclusió i Via Pública, per millorar qualitativament aquest espai i la percepció de seguretat i la qualitat urbana.

Emmarcat al Pla d’Acció per a la Regeneració Urbana i Social del barri la Bosca que ja es va iniciar el 2020, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible de l’estratègia Edusi.

Amb aquesta licitació, ha assegurat Maria Romero, l’Ajuntament continua avançant en el projecte global de millora de l’entorn del barri de la Bosca, després d’aconseguir la cessió gratuïta de la coneguda com a plaça sense nom, un espai propietat de la Generalitat, després de la transformació del carrer la Bosca en un bulevard.

Es tracta, ha manifestat, de “transformar” una plaça ubicada a l’interior d’un grup d’habitatges, qualificada com a zona verda i que s’estén sobre un total de 2.318 m², “un espai degradat per la manca d’atenció a la zona i per tractar-se d’un espai que quedava aïllat per a vianants, amb la invasió per part dels vehicles motoritzats, tot i ser un espai de trànsit quotidià, sobretot després de l’entrada i la sortida de l’escola; passem ara, després de la seva municipalització, a treballar a l’emplaçament per donar-li un ús amb més seguretat viària i regenerar l’entorn”, ha puntualitzat.

En l’actualitat, la configuració espacial sumat al deteriorament de la plaça esmentada, genera un espai insegur sent l’ús predominant d’aparcament, tenint força activitat infantil concretament en l’horari de sortida del col·legi, ja que serveix com a espai de trànsit en un itinerari quotidià .

D’acord amb el projecte redactat per Siete Arquitectura Más Ingeniería, SL, entre la plaça i el carrer s’hi afegirà arbrat, mobiliari fet de plàstic reciclat, la generació de zones d’estada i elements que permetin la delimitació d’usos en una plataforma única a la carrer Thomas Alba Edison i s’ampliaran les voreres.

La plaça té forma rectangular i està oberta de forma permanent. Compte amb una àrea de 1400 m², dins d’un àmbit de projecte que comprèn una àrea de 3.500 m² incloent el carrer Thomas Alba Edison. Confronta amb un solar sense construir propietat de l’Entitat Valenciana d’Habitatge, que de ser construït conformaria el grup d’edificacions a U, deixant la plaça de forma similar a la plaça Francisco Tomás i Valiente.

Suposa així la millora de la zona mitjançant l’eliminació de l’espai d’aparcament a la plaça, la diversificació d’usos mitjançant la dotació de mobiliari urbà, el tractament de paviment i l’adequació de l’enllumenat i la introducció d’arbrat d’espècies que requereixin el mínim manteniment possible i que generin el concepte del bosc de la Bosca.

La zona dactuació requereix una millora important en la il·luminació, radicant principalment en aconseguir una il·luminació homogènia per millorar la seguretat de lentorn. S’opta així, per utilitzar les tres columnes d’enllumenat existents i millorar la il·luminació afegint-hi les lluminàries necessàries.

Com ha explicat el regidor d’Ordenació del Territori, Bruno Arnadis, es configura com “un espai d’enorme potencial, on la seva millora és prioritària, ja que és l’espai lliure tocant als accessos al CEIP Francesc Roca i Alcaide”

Amb el Pla d’Acció de l’Estudi-Diagnòstic del barri la Bosca des d’una perspectiva espacial i social, ha insistit Arnandis, el govern local pretén “canviar la fisonomia i l’estigma que pateix el barri la Bosca des dels anys 90, amb un projecte dintervenció global a desenvolupar en diversos anys i que ja va començar amb la creació dun bulevard davingudes amb àmplies voreres i la renovació de les xarxes daigua potable, clavegueram i telefonia, a més de la substitució dels fanals i el mobiliari urbà de la zona”.

En aquest sentit, l´edil d´Inclusió ha explicat que la col·laboració i coordinació municipal interdepartamental “pretén portar a bon port les accions plantejades per a la millora d´aquesta àrea de la ciutat, com licitar des de l´Ajuntament les obres de millora de la plaça, després que el mateix Evha hagi dut a terme diverses actuacions”.

Cal recordar que aquestes actuacions se sumen a d’altres com la de la millora del carrer de la Bosca amb la construcció d’un bulevard, l’adequació d’un solar per a aparcament darrere del col·legi, o el proper projecte d’inclusió sociolaboral, que està pendent de licitar-se .

Finalment, Maria Romero ha indicat que, paral·lelament, des de l’Ajuntament s’està treballant en la fórmula per a la denominació de la plaça, i per dotar-la també d’un parc infantil, amb càrrec als pressupostos del proper any.

Informació i Foto: Ajutnament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: