L’Ajuntament comença la instal·lació geotèrmica a la Piscina Municipal de Borriana

L’Ajuntament de Burriana ha començat el muntatge de la instal·lació geotèrmica a la Piscina Municipal amb l’arribada de la màquina i l’inici de la perforació dels pous per a la instal·lació de les sondes geotèrmiques. Amb la instal·lació del sistema geotèrmic s’aconseguirà un considerable estalvi, tant econòmic com energètic, ja que és el sistema de climatització que consumeix menys energia.

És una iniciativa cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible i amb un pressupost de 223.126,40 euros. Un cop finalitzades les obres suposarà bàsicament un estalvi energètic global de les instal·lacions municipals, durabilitat i qualitat suficients, i un ús segur.

El sistema geotèrmic garantirà una eficiència excel·lent durant tot l’any a partir de l’aprofitament de l’energia geotèrmica de temperatura molt baixa per climatitzar el centre esportiu i pel fet que el terreny és un focus d’intercanvi estable, suposant un estalvi estimat d’emissions de CO₂ de 151.384,75 kg cada any.

L’objectiu del consistori se centra en la recerca de l’eficiència energètica i el consum responsable a les instal·lacions municipals amb la meta del desenvolupament energètic sostenible i, alhora, que els problemes energètics actuals siguin atenuats mitjançant l’aplicació de mesures d’estalvi, com ara en aquest cas, amb un important estalvi energètic.

El càlcul de la potència tèrmica a col·locar a la instal·lació geotèrmica és de 100 kW i serà capaç de cobrir la demanda base d’escalfament del got de la piscina durant tot l’any. La intenció és instal·lar en paral·lel a la caldera actual de gas natural una bomba de calor geotèrmica acoblada a un sistema de sondes amb tecnologia DCL per a l’evaporació i la condensació de la instal·lació.

Així, la bomba de calor geotèrmica serà l?encarregada de subministrar la demanda base de l?aigua d?escalfament del got de la piscina i en moments puntuals s?activarà la caldera.

Entre les principals prestacions del tipus mediambiental d’aquest sistema, hi ha la circumstància que no genera CO₂ de forma directa, ja que no hi intervé cap combustió, no es necessiten xemeneies per a l’evacuació de fums i no hi ha la possibilitat de contaminació epidemiològica com la legionel·la.

Igualment entre els beneficis, pel que fa al nivell sonor, cal destacar l’absència de sorolls exteriors i, a nivell de rendiment, que en no dependre de la temperatura exterior, el sistema és molt eficient tècnicament amb un alt rendiment.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: