L’Agència Valenciana de Protecció del Territori inicia la seva activitat després de la constitució del consell de direcció

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que “amb la constitució de l’consell de direcció, l’Agència Valenciana de Protecció de l’Territori (AVPT) ja és una realitat i comença a funcionar”.

Per al titular de Territori, “la constitució de l’Agència és una declaració d’intencions important per part de el Consell”, ja que “l’ordenació del territori és tasca de tots i és fonamental en la lluita contra el canvi climàtic i l’avanç cap a la sostenibilitat “.

“El Consell de Direcció -ha explicat Arcadi Espanya- és l’òrgan col·legiat de planificació, direcció i control de l’activitat d’aquest organisme autònom de la Generalitat, amb seu a Elx, adscrit a la Conselleria de Política Territorial que s’encarrega de vetllar per la protecció de l’sòl no urbanitzable i el respecte a la legalitat urbanística “.

Així mateix, el conseller ha assenyalat que la Conselleria està ultimant la ubicació de la seu i que aviat es donarà a conèixer el recinte on es va a instal·lar a Elx. En aquest sentit, ha ressaltat la importància que té la descentralització de les institucions i ha afirmat que “el Consell està donant exemple en aquest sentit.

L’objectiu de la AVPT, ha recordat Arcadi Espanya, és “la protecció de terra rural, entès com un recurs natural escàs, limitat i no renovable, des de la perspectiva que la mesura de protecció més efectiva és la prevenció, mitjançant la inspecció territorial , per evitar tant la irreversibilitat o consolidació de construccions alegals com la creació d’una falsa confiança en la ciutadania “.

“A la Comunitat Valenciana -ha explicat- hi ha prop de 400.000 habitatges a l’marge de la legalitat, el que genera una inseguretat jurídica que requereix processos de minimització que abordarem des de l’Agència”.

Segons el conseller, aquesta minimització “tindrà un impacte positiu en l’ocupació, en l’entorn i en la ciutadania a l’complir la legalitat en l’àmbit urbanístic” i ha insistit que “la col·laboració amb diputacions i ajuntaments és fonamental en aquesta tasca, i comptem ja amb més de 160 ajuntaments adherits a l’Agència “.

En el consell de direcció, que està presidit per la secretària autonòmica competent en matèria de territori i urbanisme de la Generalitat, estan representats els ajuntaments adherits, la Generalitat, i les tres diputacions provincials.

Així, a aquesta reunió constitutiva, que ha comptat amb la participació de l’conseller per videoconferència, han assistit la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge; Imma Orozco, el director de l’AVPT, Manuel Civera; l’alcalde d’Elx, Carlos González; l’alcaldessa d’Almassora, Mercedes Gali; l’alcalde de Guardamar de Segura, José L. Sáez; l’alcalde d’Agost, Juan José Castelló; l’alcaldessa de Canals, Mai Castells, i el director de l’ICV, Xavier Navarro, així com les directores generals de Ports, Aeroports i Costes. María Luisa Martínez; Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo, i Canvi Climàtic, Celsa Monrós.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: