L’Agència Tributària Valenciana ofereix atenció telefònica i presencial per ajudar la ciutadania a l’elaboració de la Renda 2022

L’Agència Tributària Valenciana (ATV) oferirà atenció telefònica, així com presencial, gratuïta i personalitzada per ajudar la ciutadania valenciana en l’elaboració i presentació de la Declaració de la Renda de 2022.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha visitat les instal·lacions de l’ATV i ha mantingut una reunió de treball amb la directora, Sonia Díaz, després de la qual ha agraït la feina a l’equip de treballadors i treballadores.

Aquest dimarts comença el termini perquè la ciutadania pugui presentar la declaració de la Renda 2022 a través del servei d’Internet, mentre que a partir del 5 de maig comença el servei d’atenció telefònica i l’1 de juny començarà la tramitació de forma presencial .

Per aquest motiu, la Generalitat reforçarà els seus serveis amb la instal·lació d’oficines temporals a més d’una vintena de municipis de la Comunitat, per oferir de forma gratuïta la possibilitat d’ajudar els contribuents valencians en l’elaboració i la presentació de la seva renda.

Servei telefònic ‘En diem’

Per a la campanya de la Renda 2022, la Generalitat, en col·laboració amb l’AEAT, prestarà el servei d’atenció telefònica ‘Le Llamamos’, que tindrà lloc entre el 5 de maig i el 31 de maig, per tal d’assistir a la ciutadania en la realització de les declaracions de la renda.

Per això, es reforçarà l’equip tècnic amb 61 funcionaris interins per al lloc d”agents d’assistència IRPF’: 21 a la província d’Alacant, 29 a València i 11 a Castelló.

Així, a partir del 3 de maig es podrà sol·licitar una cita prèvia per confeccionar i presentar la declaració de manera telefònica. Es podrà demanar per internet, als números 91 535 73 26 i 901 12 12 24 (servei automàtic les 24 hores), o de dilluns a divendres, de 9h a 19h, al 91 553 00 71 i 901 22 33 44 (atenció personalitzada). Dos dies després, el 5 de maig, es començarà a prestar el servei.

Servei presencial ‘Més prop de la teva’

Així mateix, l’ATV tornarà a posar en marxa el servei d’atenció presencial ‘Més prop de tu’, que oferirà assessorament i la possibilitat de realitzar la declaració des de la seu de l’ATV a València (Carrer Gregorio Gea, 14) i des de les seves dues delegacions a Alacant (Carrer Churruca, 15) ia Castelló de la Plana (Plaça Tetuan, 38), a la qual cosa s’afegiran oficines de la renda que instal·larà la Generalitat a 21 municipis de la Comunitat Valenciana, gràcies a la col·laboració de els ajuntaments que habilitaran locals per poder prestar aquest servei.

En concret, a la província d’Alacant s’instal·laran oficines temporals a Altea, Campello, Pinoso, Santa Pola, Torrevella, Xaló, Xixona i L’Alfàs del Pi. Per la seva banda, a les tres seus de l’AEAT a la província de Castelló (Castelló de la Plana, Vila-real i Vinaròs) s’hi sumaran 7 oficines dependents de la Generalitat a l’Alcora, Benicarló, Montanejos, Morella, Sant Mateu, Segorbe i Vistabella del Maestrat.

Per la seva banda, a la província de València, a les 13 delegacions existents s’afegiran 7 oficines de l’ATV a 6 localitats (Chiva tindrà dues oficines, una al centre del municipi i una altra a la urbanització de Calicanto). S’hi sumaran les d’Ademús, Albaida, Aiora, Xelva i la Font de la Figuera.

Aquest servei estarà en funcionament igual que l’estatal a partir de l’1 de juny i fins al 30 de juny, mentre que el servei de cita prèvia, que serà imprescindible per poder rebre atenció personalitzada, es durà a terme del 25 de maig al 29 de juny.

La cita prèvia es pot concertar a través del web de l’Agència Tributària estatal, de l’app ‘Agència Tributària’, a través dels telèfons d’atenció personal de cita prèvia 915530071 o 901223344, que estarà disponible de dilluns a divendres de 9h a 19h .

Reforma fiscal

Els al voltant de 2,46 milions de contribuents valencians que facin aquest any la Declaració de la Renda podran aplicar les novetats de la reforma fiscal aprovada pel Consell per a aquest exercici 2023.

En concret, la reforma fiscal del Consell s’aplica a les rendes de fins a 60.000 euros. Així mateix, augmenta el mínim exempt de tributació de l’IRPF al màxim permès per llei, un 10%, i augmenta l’import, les persones beneficiàries i el nombre de deduccions autonòmiques.

A més, aquesta reforma comprèn una pujada del 10% a l’import de les deduccions amb un import fix i les que estableixen límits i s’amplien els límits de renda per accedir a les deduccions de la Generalitat (de 25.000 a 30.000 euros a les declaracions individuals i de 40.000 a 47.000 euros a les conjuntes).

Finalment, s’inclouen dues deduccions fiscals noves com són l’accés a la reproducció assistida per a dones més grans de 40 anys els tractaments de les quals no estan coberts per la seguretat social fins a un màxim de 100 euros i la deducció per afrontar l’increment dels tipus d’interès en hipoteques subscrites a partir de l’1 de gener del 2014, fins a un màxim anual de 100 euros per a rendes de fins a 30.000 euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: