L’aeroport de Castelló tramita la sol·licitud d’una companyia per gestionar la terminal de càrrega i establir un dipòsit temporal de mercaderies

L’aeroport de Castelló fa un nou pas en el seu objectiu de posar en marxa l’activitat logística en tramitar la sol·licitud de la companyia IAS Handling per gestionar la terminal de càrrega i establir-hi un Magatzem Temporal de Dipòsit (ATD) de mercaderies.

Així ho ha anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, que ha detallat que la proposta de l’empresa se sotmetrà a informació pública, per tal que altres iniciatives similars puguin concórrer en competència, tal com estableixen les normes internes d’Aerocas.

La sol·licitud d’IAS Handling planteja l’ocupació parcial i la gestió de la terminal de càrrega durant un període de sis anys. La companyia té com a objectiu establir un ATD, que constitueix un espai autoritzat per l’autoritat duanera on està permès rebre i emmagatzemar mercaderies.

Arcadi España ha destacat que la creació d’un ATD “suposa un pas més cap a la implantació de l’activitat logística, ja que possibilitarà que en el futur les empreses dedicades al transport aeri puguin operar a l’aeroport de Castelló”.

El conseller ha subratllat la feina que realitza l’aeroport per posar en marxa aquesta línia de negoci. En aquest sentit, ha recordat que l’estiu passat, Aerocas va obtenir el certificat d’agent acreditat de càrrega que atorga l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). A més, ha impulsat l’adequació del moll de càrrega de la terminal de mercaderies per dotar-lo de més operativitat.

Arcadi España ha incidit que la implantació d’activitat logística “forma part de l’estratègia de diversificació de l’aeroport, amb què pretenem explotar totes les capacitats que ofereix la infraestructura”.

IAS Handling és una empresa que presta el servei de handling a tercers a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona El Prat des del 2017 ia l’Aeroport Adolfo Suárez Madrid Barajas des del 2019.

La seva activitat com a ATD consisteix en la manipulació i gestió, tant física com documental, de la càrrega aèria que vola en avions comercials i vaixells de càrrega. L’empresa actua com a dipòsit duaner, i és responsable de custodiar la mercaderia fins que les autoritats corresponents donen l’aprovació per a la seva entrada/sortida del país.

Els clients de IAS Handling són essencialment les aerolínies, encara que també opera amb importadors, exportadors, transportistes, agents de duanes/transitaris i usuaris privats que poden recollir les mercaderies consignades. També té com a clients multinacionals de diferents sectors, com ara distribuïdores farmacèutiques, empreses del sector tèxtil, companyies d’automoció i d’alimentació, entre d’altres.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: