L’aeroport de Castelló tramita el projecte d’una empresa valenciana per instal·lar un centre de desenvolupament de motors per al sector aeroespacial

La societat pública Aerocas ha acordat tramitar la sol·licitud presentada per l’empresa valenciana Arkadia Space per instal·lar la seva seu a l’aeroport de Castelló i dur a terme les activitats de disseny, desenvolupament, assaig i validació de petits motors per al sector aeroespacial de manera sostenible a través de la utilització de combustibles verds.

El consell d’administració d’Aerocas ha aprovat l’acceptació i publicació de la sol·licitud presentada per Arkadia Space per a l’ocupació de diversos espais on ubicar les seves oficines centrals i instal·lar un recinte d’assajos i un centre de control.

Les normes d’Aerocas estableixen que, quan es reben propostes d’aquest tipus, un cop analitzades i acceptades, se sotmeten a informació pública. Aerocas ha donat tràmit a la sol·licitud després de constatar que l’activitat prevista per l’empresa és conforme a el pla director de l’aeroport. Per arribar a materialitzar-se, el projecte haurà d’obtenir els permisos preceptius davant les administracions competents.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha manifestat la seva satisfacció amb la tramitació d’aquest projecte, “que encaixa a la perfecció amb l’estratègia de diversificació de l’activitat de l’aeroport, així com amb l’objectiu de generar un pol empresarial vinculat als sectors aeronàutic i aeroespacial “.

“A més, en aquest cas, es tracta d’una ‘startup’ valenciana, integrada per joves altament qualificats, de manera que també contribuïm a retenir el talent i a fomentar el desenvolupament d’iniciatives innovadores i sostenibles”, ha afegit el conseller.

Arkadia Space, fundada el desembre de 2020 per quatre enginyers amb trajectòries en el sector aeroespacial, es dedica a el desenvolupament de petits motors, de molt baixa potència i mida, destinats a vehicles espacials, com ara satèl·lits o plataformes de retirada de deixalles espacials. Les activitats previstes a l’aeroport de Castelló són les de disseny, desenvolupament, assaig i validació d’aquests motors.

L’objectiu de l’empresa és proveir al mercat aeroespacial de motors de propulsió basats en combustibles verds, amb temps àgils de desenvolupament i a un cost molt competitiu.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: