L’aeroport de Castelló teixeix aliances amb Redit per a fomentar projectes innovadors vinculats a al sector aeronàutic

L’aeroport de Castelló i la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit) han obert vies de col·laboració encaminades a fomentar projectes d’innovació vinculats a el sector aeronàutic.

Així s’ha abordat en una reunió entre la directora general d’Aerocas, Blanca Marín, i una delegació de Redit composta pel president de l’entitat, Fernando Saludes; seu director general, Gonzalo Belenguer; i el coordinador d’Innovació, Mobilitat i Automoció (IMAUT) i subdirector de l’Institut Técnológico Metalmecánico, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidimme), Vicente Rocatí.

Blanca Marín ha manifestat la voluntat de l’aeroport de teixir aliances amb els agents vinculats a l’R + D + I. En aquest sentit, ha assenyalat que Redit constitueix “un dels principals actors de l’ecosistema de la innovació a la Comunitat Valenciana, per la qual cosa volem establir sinergies per tal d’estudiar el desenvolupament d’iniciatives a través dels instituts tecnològics”.

La directora general d’Aerocas ha traslladat als responsables de Redit l’estratègia de diversificació que està implementant l’aeroport i l’aposta per captar projectes d’innovació, especialment aquells vinculats a la digitalització i descarbonització en l’àmbit aeroportuari. Així mateix, ha destacat l’objectiu d’Aerocas d’exercir de palanca per “afavorir el desenvolupament i la dinamització de el sector aeronàutic”.

Per la seva banda, el president de Redit, Fernando Saludes, ha assegurat que “els nostres centres treballen actualment en diversos projectes relacionats amb tecnologies innovadores, creació de materials amb noves propietats i millora de l’confort dels passatgers, per citar alguns, amb aplicació en el sector aeronàutic i que poden contribuir a millorar, d’una manera palpable, la competitivitat de l’Aeroport de Castelló “.

Redit

La Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit), que aquest any compleix el seu 20 aniversari, és una associació privada sense ànim de lucre que representa els 11 centres tecnològics de la Comunitat Valenciana.

La Xarxa compta amb 1.750 investigadors de l’àmbit cientificotècnic i unes infraestructures de 100.000 metres quadrats, inclosos 20 observatoris tecnològics, de mercats i tendències. A més, cada any porta a terme 880 projectes d’R + D + I i dóna servei a més de 12.400 empreses, de manera que s’ha convertit en la primera xarxa de suport a la innovació de pimes a Espanya.

Els diferents instituts tecnològics estan especialitzats en alimentació; calçat; ceràmica; tèxtil; plàstic; joguina; energia; biomecànica; tecnologies de la informació; embalatge, transport i logística; metall i fusta.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: