L’aeroport de Castelló rubrica l’acord amb Arkadia Space per posar en marxa un centre de desenvolupament de motors aeroespacials

La societat pública Aerocas i l’empresa Arkadia Space han tancat aquesta setmana l’acord que permet a l’startup valenciana ubicar la seva activitat a l’aeroport de Castelló. El contracte signat entre les dues parts contempla l’emplaçament de les oficines centrals de la companyia, així com del seu futur centre d’assajos, on es dedicarà al desenvolupament i la validació de petits motors per al sector aeroespacial, de manera sostenible a través de la utilització de combustibles verds.

La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, ha manifestat la satisfacció amb la rúbrica de l’acord amb Arkadia Space, “ja que implica l’arribada de talent a l’aeroport i encaixa amb l’objectiu d’acollir projectes vinculats a la innovació i la sostenibilitat, a més de contribuir a la dinamització i desenvolupament dels sectors aeronàutic i aeroespacial de la Comunitat Valenciana”.

Per part seva, des d’Arkadia Space han explicat que el futur centre d’assajos de motors coet, ubicat a la zona de serveis de l’aeroport, constitueix “un pilar fonamental en el desenvolupament de la companyia”.

L’empresa preveu l’inici de les obres en els propers mesos i contempla que la instal·lació comenci a operar a principis de 2022. Un cop entri en funcionament, el centre de motors serà “un dels pocs a la seva classe gestionat i operat de manera 100 % privada a Europa”, segons assenyala.

Arkadia Space també contempla oferir serveis d’assaig a instituts tecnològics, centres de recerca, universitats i agències espacials, per tal que puguin provar diferents tecnologies relacionades amb desenvolupaments propulsius.

La startup valenciana destaca que la seua decisió d’ubicar el centre d’assajos a l’aeroport de Castelló ha estat motivada per les àmplies possibilitats que ofereix per al creixement i desenvolupament de l’empresa, permetent estendre i augmentar en el futur el nombre d’instal·lacions i bancs de proves, i convertir-se en un referent a l’àmbit de qualsevol rang d’empenta de sistemes de propulsió en òrbita”.

Pel que fa a les oficines, situades a la terminal de passatgers de l’aeroport, constitueixen la seu central de l’empresa, sent el lloc de la seva efectiva direcció i administració, a més del centre de treball on desenvoluparà les tasques de gestió i enginyeria de projectes.

Arkadia Space, fundada el desembre de 2020 per quatre enginyers amb trajectòries al sector aeroespacial, es dedica al desenvolupament de motors i sistemes propulsius destinats a vehicles espacials, com ara satèl·lits o plataformes de retirada d’escombraries espacials.

La companyia ha estat una de les deu seleccionades d’entre més de 100 per participar aquest any al Programa d’Acceleració Òrbita, promogut pel CEEI i la Diputació de Castelló i acaba de rebre recentment el ‘Premi a la Innovació Aeronàutica 2021’ per part del Col·legi Oficial d’Enginyers Aeronàutics d’Espanya (COAIE).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: