L’aeroport de Castelló focalitza el pressupost del 2023 en l’expansió del trànsit comercial, l’aposta per la diversificació i l’inici de les obres de la ZAC

L’aeroport de Castelló disposarà el 2023 d’un pressupost de gairebé 16,5 milions, amb l’objectiu de prosseguir el camí de desenvolupament de la infraestructura en els diversos àmbits d’activitat i posar en marxa les obres del futur pol empresarial, logístic i industrial de la Zona dActivitats Complementàries (ZAC).

Així ho ha detallat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, que ha destacat que el pressupost assignat a la societat pública Aerocas “confirma l’aposta decidida del Consell per consolidar l’aeroport de Castelló com a motor de desenvolupament i vertebració del territori, a més d’erigir-lo en una eina de dinamització i diversificació de l’economia de la Comunitat Valenciana”.

La consellera ha incidit en l’increment de gairebé un 10% del capítol inversor, que puja a 4,5 milions d’euros. Entre les inversions previstes destaca, amb un import de 3,4 milions d’euros (el 76% del total), la destinada a l’inici de les obres d’urbanització de la primera fase de ZAC, reserva de sòl d’un milió de metres quadrats on la Generalitat projecta un pol industrial i empresarial vinculat als sectors logístic i aeronàutic.

Rebeca Torró ha subratllat que es tracta d’una actuació “fonamental”, inclosa a l’Estratègia Valenciana de Recuperació de la Generalitat, “que donarà un nou impuls a l’aeroport i contribuirà a la creació d’ocupació qualificada al territori”.

D’altra banda, la consellera ha incidit que els comptes d’Aerocas del 2023 reforcen l’aposta pel desenvolupament del trànsit comercial, a través de la implementació de les diferents campanyes de posicionament als mercats nacionals i internacionals, “amb l’objectiu de continuar creixent en passatgers i de millorar la connectivitat aèria de Castelló”.

La consellera ha recordat que aquest 2022 l’aeroport registra xifres rècord d’usuaris, operacions aèries i rutes regulars. Al respecte, ha ressaltat la recent posada en marxa de la línia amb Madrid, “que ha suposat un salt qualitatiu, ja que ha multiplicat les possibilitats de connexió des de i cap a Castelló”.

D’altra banda, els pressupostos del proper any mantenen l’aposta per l’estratègia de diversificació i desenvolupament integral de l’aeroport. Per això, es potenciarà l‟activitat industrial, a més d‟afavorir l‟arribada d‟empreses del sector aeroespacial per dur a terme projectes innovadors.

En aquest sentit, Aerocas preveu el 2023 continuar incrementant els ingressos derivats de l’activitat comercial i industrial, així com generar nous ingressos vinculats a l’ampliació de la cartera de serveis.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: