L’ADI de Borriana proposa recuperar temps de joc amb els fills davant de l’exposició a les pantalles

L’Ajuntament de Borriana, a través del servei d’Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) i el Jardí Artístic, ha organitzat per al proper dissabte 26 de novembre l’activitat “Juguem en família” adreçada a nenes i nens de 0 a 3 anys i als seus famílies, que tindrà lloc al Centre Municipal de les Arts Martí de Viciana.

A través d’aquesta activitat es pretén oferir recursos per facilitar a les famílies la interacció positiva amb els més petits a través del joc, evitant oferir-los pantalles a una edat tan primerenca, i amb el propòsit que aquests jocs es traslladin a la llar, on es poden dur a terme de manera relaxada, i on es pot compartir amb els petits moments de gaudi, tranquil·litat, alegria i aprenentatge.

Segons han explicat les professionals de l’ADI, Lina Puig i Ana Vicent, es tracta de fer una crida d’atenció sobre la importància de recuperar temps de joc amb els nostres fills, de recuperar mirades, de recuperar moments de tranquil·litat, de calma, de contes , de gaudi compartit”.

En aquesta activitat, han explicat, adults i nens “gaudiran de diferents propostes i recursos lúdics, i de compartir plegats joc i aprenentatge”. Així, durant tot el matí se’ls oferiran tres tallers on els nens i nenes realitzaran activitats de psicomotricitat, joc simbòlic, comunicació i activitats sensorials: el racó ‘Juguem a ser…’, el racó ‘Experimentem amb les mans’, i el racó ‘En movimiento’.

Des de l’ADI, veuen amb preocupació la cada vegada més freqüent exposició des de molt petits a les pantalles, i és molt habitual la imatge d’un nen petit en un carro amb un mòbil o un altre dispositiu, “considerem que no ens hem d’afanyar a oferir-los pantalles i que cal tenir moltíssima precaució en el seu ús”.

En aquesta línia, han alertat que s’està associant aquesta freqüent pràctica a “un nombre més gran de nens amb dificultats d’inatenció, impulsivitat, adquisició tardana de vocabulari, etc.”. A més, les pantalles són altament addictives perquè introdueixen el nen en un cercle de recompensa ràpida.

Amb aquests dispositius, els petits “no poden descobrir, no poden desenvolupar degudament les funcions executives i aprenen amb més dificultat, ja que l’aprenentatge a la primera infància es produeix fonamentalment a través de la interacció amb humans, no amb les pantalles”, han precisat Puig i Vicent.

Les inscripcions es poden fer trucant a l’ADI (964 033208) de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, o bé al CMA (964 033230), de dilluns a divendres de 15.30 a 19 hores.

Més informació sobre desenvolupament infantil a:

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: