La Biblioteca de Filosofia i Lletres de la UA acull la jornada Joan Fuster, Centenari

La Facultat de Filosofia i Lletres, el Departament de Filologia Catalana i el Servei de Llengües han programat, en el marc de celebració de l’Any Fuster, la jornada Joan Fuster, Centenari, que tindrà lloc a la Biblioteca de Filosofia i Lletres, a la primera planta de ledifici de la Biblioteca General el dimarts 22 de novembre.

El programa començarà a les 11.00 hores amb la inauguració, que comptarà amb la presència de la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, José María Ferri Coll, i la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó Domènech. A l´acte d´obertura inauguraran l´exposició itinerant Joan Fuster, una vida il·lustrada, de l´AVL, i la mostra bibliogràfica Joan Fuster i el territori: una visió meridional, organitzada pel personal tècnic de la Biblioteca de Filosofia i Lletres.

L’exposició itinerant Joan Fuster, una vida il·lustrada apropa la figura i l’obra del pensador de Sueca a tot el territori i fa un recorregut per la seva trajectòria des dels orígens, la infantesa i l’adolescència, els estudis universitaris i els inicis literaris, les publicacions més importants, el personatge públic, la tasca de docència universitària a l’Espai Fuster com a lloc de trobada amb el llegat de l’escriptor, entre d’altres.

La mostra bibliogràfica Joan Fuster i el territori: una visió meridional reflexiona sobre que quan es parla de Joan Fuster, l’intel·lectual valencià més important del segle XX, Sueca i València són les ciutats que apareixen en primer lloc. Però Joan Fuster també va tenir una relació estreta amb l’àmbit cultural del sud valencià.

Posteriorment, a les 11.30 hores es realitzarà la presentació del portal de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua de la Biblioteca Virtual Miquel de Cervantes, en què intervindran María Isabel Guardiola, Jesús Pradells i Verònica Cantó. A les 12 hores, el professor Joan Borja impartirà la conferència Joan Fuster: llibres i vida, en un acte coorganitzat amb l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana que estarà presentat pel professor Joan M. Perujo.

Finalment, s’aprofitarà l’ocasió per presentar el darrer número de la revista Capicua, coordinada per l’alumnat del grau en Filologia Catalana i l’edició d’aquest número del qual s’ha dedicat monogràficament a la figura de Joan Fuster. A més dels editors, hi intervindrà la directora del departament de Filologia Catalana, Marinela Garcia. Ambdues presentacions i la conferència tindran lloc a la sala Russell P. Sebold, de la segona planta de la Biblioteca Universitària.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: