L’ADDA celebra el desè aniversari amb l’òpera Carmen i un elenc format per més de 150 artistes

L’ADDA estrenarà la setmana que ve l’òpera Carmen, un treball pioner expressament creat i dissenyat per a l’Auditori de la Diputació d’Alacant que s’ha convertit en la producció pròpia de la seva història. Un dels directors d’escena més reconeguts del panorama internacional, Emilio Sagi, és al capdavant d’aquest projecte juntament amb ADDA·Simfònica i el director Josep Vicent.

La vicepresidenta i diputada, Julia Parra, ha destacat “com a tots els grans auditoris, volem que a l’ADDA també es pugui gaudir de l’òpera i, en aquesta ocasió, s’ha triat una gran obra, Carmen, de George Bizet, amb la que a més volem celebrar d’una manera especial el desè aniversari de la creació”.

La titular de Cultura ha assenyalat que “aquesta representació marca un abans i un després per la seva importància des del punt de vista cultural i perquè inicia una nova línia de treball de gran complexitat i projecció”. Julia Parra s’ha compromès a impulsar la incorporació del gènere operístic a la programació de l’auditori, donant-li continuïtat en propers exercicis, i ha anunciat que es preveu la possibilitat de representar aquesta gran producció a altres llocs.

Per part seva, el director artístic de l’ADDA, Josep Vicent, ha confirmat que l’obra que s’estrena la setmana que ve és “de les primeres grans produccions del món pensades per a un auditori, un espai que a priori no té tot el necessari”. Aquesta adaptació pionera confirma, al seu parer, que “estem fent alguna cosa innovadora, minimalista i alhora maximalista posant en col·laboració totes les disciplines”.

També Sagi ha qualificat com un repte l’adaptació de la representació a un nou entorn i ha assenyalat l’interès despertat al món operístic, amb grans expectatives posades a l’estrena d’una obra que ha qualificat d’única que es podria reproduir en altres escenaris. “És interessant fer una òpera en un auditori. Mai no s’havia fet i això em va fer pensar-m’ho i ens vam llançar a una feina meravellosa”.

El director escènic ha elogiat la feina que està fent tot el repartiment, en especial el paper de cors alacantins que participen en la representació i de l’ADDA·Simfònica, una formació sobre la qual ha assegurat que “està entre les grans del país, sinó és la millor”.

Els personatges principals de l’obra mestra de Bizet, inspirada en la cultura espanyola del segle XIX, han estat assignats acuradament d’acord amb la direcció musical i escènica. Es tracta d’una confluència de veus de reconegut prestigi a nivell nacional, encapçalada per la crevillentina Sandra Ferrández, en el paper de Carmen, i pel madrileny Joel Prieto (Don José), que han participat aquest matí a la presentació de l’òpera. A més, els acompanyaran a l’escenari Beatriz Díaz (Micaela), Simón Orfila (Escamillo), Luca Espinosa (Frasquita), Marifé Nogales (Mercedes), Felipe Bou (Zúñiga), Enric Martínez-Castignani (Morales), Alfonso Mújica (Doncaire) , Gerardo López (Remendado) i Francisco Guerrero (Ballarí).

ADDA·Simfònica és un altre dels pilars d’aquest projecte, que va arrencar fa un any amb una selecció minuciosa dels més de 150 artistes espanyols i alacantins que componen l’elenc. La coral de veus està integrada per formacions de tota la província: l’Orfeó Crevillentí, el Cor del Teatre Principal d’Alacant i la Companyia Lírica Alacantina, així com nens de l’Escola de la Federació Coral de Crevillent.

La diputada ha animat els alacantins a gaudir d’aquest “gran treball, a l’alçada de les millors representacions”. És una gran ocasió per veure una de les grans òperes de tots els temps aquí, a l’auditori de la Diputació provincial”.

Els passis tindran lloc a les 20.00 hores el dimecres 17, el divendres 19 i el diumenge 21 de novembre, i ja s’han completat les vendes per a les tres sessions amb l’adquisició de pràcticament el 90 per cent de l’aforament de la sala simfònica de l’auditori, amb una capacitat de 1.200 persones.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: