Labora subvenciona el 75% del salari de les persones en risc d’exclusió que treballen en empreses d’inserció laboral

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ha convocat les ajudes a les empreses d’inserció laboral de la Comunitat Valenciana per a la contractació a persones en risc d’exclusió social.

Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, Labora subvencionarà el 75% del salari de les persones en risc d’exclusió que treballen en empreses d’inserció laboral. Cal recordar que la Comunitat Valenciana té registrades set empreses d’inserció laboral en les quals almenys el 51% del capital social està participat per entitats. Les empreses d’inserció són entitats mercantils, participades per entitats sense ànim de lucre, que tenen com a objectiu la inserció sociolaboral de persones en situació o en risc d’exclusió social.

Les ajudes d’enguany comporten algunes novetats que, com ha posat de manifest la directora general de Formació i Ocupació, Rocío Briones, confirmen «l’aposta del Servei Valencià d’Ocupació per aquestes empreses que naixen com un instrument per a lluitar contra la pobresa i l’exclusió social».

La directora general de Formació i Ocupació ha subratllat que, fruit del suport que des del Consell es vol donar a aquestes empreses, s’ha incrementat el pressupost destinat a la seua ajuda. Així, si l’any passat es van destinar 687.000 euros, enguany s’han convocat 980.000 euros. «Es tracta d’una aposta decidida del Servei Valencià d’Ocupació per aquestes empreses tan important per a la inserció laboral de les persones que més ho necessiten», ha declarat.

D’aquesta manera, segons ha detallat Briones, enguany Labora subvencionarà fins a 3.090 euros per cada tècnic de suport sociolaboral que es contracte per a acompanyar a les persones contractades. La subvenció pot ascendir fins a 30.900 euros per tècnic de suport sociolaboral que atenga a 10 persones en situació o risc d’exclusió social.

D’altra banda, per primera vegada Labora subvencionarà despeses laborals de gerència de fins a 5.151 euros i finançarà els costos salarials de la contractació de personal de suport a l’activitat productiva.

Les set empreses d’inserció laboral de la Comunitat poden optar a aquestes ajudes i podran ser contractades al voltant de 80 persones en situació o risc d’exclusió social, 24 que realitzen tasques de suport i 5 gerents.

Briones ha destacat que està demostrat amb dades objectives els resultats d’inserció sociolaboral que aconsegueixen aquestes entitats i la tornada social que tenen aquestes empreses. En aquest sentit, amb aquesta nova convocatòria d’ajudes, Labora vol «recuperar la visibilitat i la participació activa, de manera que l’Administració autonòmica no estiga al marge de la resta d’entitats de l’àmbit sociolaboral de la Comunitat Valenciana».

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: