BECSA desenvoluparà amb fons de l’AVI una plataforma de programari que reduirà terminis, costos i errors en l’execució de les obres

L’empresa BECSA desenvoluparà, amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), un nou sistema per millorar l’eficiència dels projectes de construcció mitjançant el monitoratge i automatització de processos productius. Es tracta d’una innovadora plataforma de programari, que permetrà rebaixar els terminis i costos en els projectes de construcció, reduint a la mínima expressió els possibles errors.

Amb aquesta iniciativa, BECSA pretén connectar els fluxos d’informació del disseny de la infraestructura amb la fase de planificació, integrant a tots els actors de la cadena de subministrament, des de fabricants de materials a transportistes. Però, a més, capturarà dades de l’estat d’execució real de l’obra, el que representa una valuosa font d’informació per optimitzar la coordinació dels treballs.

D’aquesta manera, la plataforma rebrà informació sobre el ritme d’execució, possibles errors, problemes de qualitat, així com la temperatura o la pressió, entre molts valors que seran processats per a la coordinació dinàmica de l’execució de l’obra, millorant així la eficiència.

El projecte, que BECSA desenvoluparà amb l’Institut Tecnològic de la Fusta i el Metall (AIDIMME) i la consultora tecnològica A2aCAD, rebrà de l’Agència una subvenció de més de 43.000 euros en el marc de la convocatòria d’ajudes en concurrència competitiva. Els seus resultats tindran un impacte directe en l’eficiència i rendibilitat de la cadena de valor de la construcció.

prova pilot

El projecte desenvoluparà l’arquitectura de la plataforma informàtica, així com el disseny del sistema de captura de dades, tots dos elements imprescindibles per posar en marxa la plataforma. A més, es realitzarà una validació conceptual, mitjançant una prova pilot que simuli el nou flux de treball.

L’estratègia de la constructora passa per aplicar aquest nou sistema a l’execució de ferms bituminosos (asfalts), atès que les característiques i processos d’aquesta infraestructura s’ajusta als requisits del projecte.

Per posar en marxa aquesta iniciativa, BECSA aplicarà la metodologia BIM (Model de la Informació a la Construcció) al procés de disseny del projecte de construcció, el que requereix, al seu torn, d’una base de dades completa, que contingui totes les operacions i recursos necessaris per construir una edificació o una obra civil.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: