Labora ofereix 5.000 euros a qui iniciï una activitat en una localitat en risc de despoblament oa qui aposti per la transició digital o ecològica

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ofereix ajuts de 5.000 euros a persones que emprenguin una activitat en una localitat en risc de despoblament o als que iniciïn una tasca que contribueixi a la transició ecològica o digital.

Les persones que vulguin emprendre una activitat que compleixi alguna d’aquestes premisses han d’estar donades d’alta a Labora, no necessàriament com a aturades, abans del començament de l’activitat, així com haver iniciat l’activitat empresarial com a persona treballadora autònoma entre l’1 de gener i el 28 de febrer del 2023.

Els municipis en risc de despoblament on es pot iniciar l’activitat empresarial objecte d’aquesta mesura, es poden consultar a l’annex de la resolució de l’ajut. A més, per poder optar a la subvenció caldrà adjuntar un informe sobre la viabilitat tècnica, econòmica i financera.

Per obtenir aquest informe cal adreçar-se a qualsevol dels agents de desenvolupament local (AEDL) del municipi on s’hagi de desenvolupar l’activitat. En aquests casos, aquest informe tindrà caràcter totalment gratuït. En aquelles localitats on no hi hagi la figura de l’agent de desenvolupament local, es pot recórrer a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. També podrà ser elaborat per qualsevol de les entitats incloses al Mapa d’Entitats de l’Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana.

Per part seva, es considera que una mesura contribueix a la transició ecològica quan es tracti d’una activitat que previngui, minimitzi o corregeixi els danys ambientals provocats per l’acció humana. Per tant, inclou iniciatives de gairebé qualsevol sector econòmic, des del transport, reciclatge, reducció del consum d’energia, aigua o materials com el paper, l’agricultura i la ramaderia respectuosa amb el medi ambient o les elaboracions de productes d’artesania local .

El termini per presentar la sol·licitud s’inicia el 25 de gener i es mantindrà obert fins al 31 de març de 2023. La sol·licitud es presentarà preferentment de forma telemàtica a la seu de la Generalitat, a través del procediment habilitat a aquest efecte.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (Fons extraordinaris ‘Next Generation EU’), que pretén fomentar nous projectes territorials per al reequilibri i l’equitat. Per això, des de Brussel·les s’ha posat a disposició dels estats membres una línia extraordinària de fons, amb què actuacions com aquesta seran finançades íntegrament per la Unió Europea.

La finalitat d’aquests fons extraordinaris és donar suport a la inversió i les reformes als estats membres per aconseguir una recuperació sostenible i resilient, alhora que es permeten una sèrie de reformes basades en la justícia social tant a nivell nacional com en cogovernança amb les comunitats autònomes amb competències transferides.

El Pla contempla quatre eixos: la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere; i aquests eixos orienten les deu polítiques palanca destinades a determinar la futura evolució del nostre país.

En concret, aquesta actuació se situa a la Inversió 4 ‘Nous projectes territorials per al reequilibri i l’equitat-emprenedoria i microempreses’, i té per finalitat fomentar projectes d’emprenedoria que contribueixin a la fixació de població en territoris en situació o risc de despoblament i que afavoreixin l’economia verda i digital.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: