Labora obre la inscripció a 450 nous cursos de formació gratuïts adaptats a la demanda comarcal

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació, amplia en 450 cursos l’oferta de formació per millorar l’ocupabilitat de les persones demandants d’ocupació. Els cursos disponibles es troben separats per províncies a l’adreça consultar aquí

L’oferta s’adapta a les demandes de treball de cada comarca per ajudar a trobar feina a l’entorn proper i satisfer les necessitats administratives i de les indústries locals.

Es tracta de 450 cursos gratuïts de nova programació, alguns dels quals comencen immediatament i altres que ho faran els propers dies o al llarg del 2022.

Un centenar d’aquests cursos són d’anglès, una de les titulacions més requerides actualment, que s’ofereix a nivell B2 i amb anglès específic aplicat a alguns oficis.

Així mateix, al voltant d’un centenar i mig d’aquests cursos són sobre instal·lació i manteniment, en camps com ara jardineria, electricitat, electrodomèstics, informàtica, vehicles o maquinària pesada.

Les províncies de València i Alacant concentren més volum poblacional de cursos que la de Castelló. A totes elles l’oferta comprèn cursos de neteja; tractament de dades; docència de la formació professional; atenció a la dependència; atenció sanitària a domicili; conducció professional per a diferents serveis; seguretat privada; telecomunicacions; monitor de temps lliure; fontaneria; estètica; disseny i gestió web; cuina; administració, soldadura; socorrisme, etc. Juntament amb altres de molt més específics com ioga, marroquineria, diferents especialitzacions comercials, ajuda en catàstrofes…

Els fulls informatius desglossats per províncies inclouen els requisits de cada curs, la seva ubicació, durada i començament.

Per accedir als nivells 2 i 3 caldrà el certificat d’ESO i batxillerat, respectivament, o haver superat un curs del mateix nivell en una altra disciplina o l’immediatament anterior. Només els de nivell 1 són totalment lliures de requisits.

És important que la demanda d’ocupació a Labora estigui activa i actualitzada perquè si el sistema d’inscripció als cursos de formació de Labora no reconeix la titulació, no permetrà a la persona candidata seguir en el procés.

Per a més informació sobre el procés d’inscripció podeu consultar el tutorial següent: youtube.com/watch?v=BSclMx2XQtI.

L’ampliació del servei de formació amb més cursos i millor acoblats amb la demanda de força de treball és un tret de Labora, el nou servei d’ocupació valenciana.

Avalem Territori

Adaptar els cursos a la demanda ha estat possible gràcies al programa Avalem Territori, que finança Labora i que ha permès posar en comú a nivell local les necessitats dels ofertants d’ocupació de cada comarca, garantint així la màxima utilitat del curs per a la contractació de la persona demandant. per benefici també de les indústries, que descarreguen tasques formatives.

El programa va reunir patronal (CEV) i sindicats valencians amb els ajuntaments per desplegar les necessitats a nivell local, necessitats que han estat documentades històricament, descrites amb precisió i projectades a futur per part de la Universitat de València, en una investigació que ha finançat Labora

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: