El PP Castelló es reuneix amb la Gestora de Gaiates

La regidora del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, María España, lamenta que el govern municipal no hagi informat els col·lectius i ens vinculats de l’esborrany de nous Estatuts del Patronat Municipal de Festes, que pretén aprovar sense que arreplegue les conclusions que es van aprovar al IV Congrés Magdalenero.

María España, juntament amb el també regidor Popular Sergio Toledo, el president de la Comissió de Cultura, Festes i Tradicions del Partit Popular de la ciutat de Castelló, Manuel Trilles, i altres membres destacats d’aquesta, com ara Miguel Ángel Mulet, s’han reunit amb el president de la Gestora de Gaiates, Esteban Gual, i el vicepresident Arturo España amb l’única finalitat d’analitzar el text dels nous estatuts i conèixer-ne l’opinió.

La regidora recorda que des del Partit Popular “també vam fer aportacions a la comissió que es va crear expressament per a la redacció dels nous Estatuts, les vam presentar formalment abans que el govern municipal decidís donar per finalitzada aquesta comissió sense arribar a cap acord. Ara veiem tampoc no han estat recollides”.

A més, “l’alcaldessa, Amparo Marco, es va comprometre a incorporar al nou esborrany d’Estatuts les conclusions del congrés, “que són al cap ia la fi la voluntat del món de la festa”, i no estan reflectides”. “No consten les principals aportacions que es van consensuar entre tots els participants, cosa que demostra la poca cosa que els importa l’opinió dels que sí que volen millorar les festes. Resulta que el IV Congrés Magdalenero va ser un paripé de cara a la galeria perquè a la vista de l’esborrany dels nous Estatuts no ha servit de res, menyspreant la feina feta per molts castellonencs”, afegeix.

“Al nostre parer són uns Estatuts totalitaris on el regidor de Festes fa i desfà sense rendir comptes a ningú, a més de no aprofundir en res, ni tan sols aprofundeix en la gaiata com a element diferenciador i característic de les festes de la Magdalena. Sí que parla en canvi de l’agrupació, la gaiata com a persona jurídica però no se li dóna la importància que mereix el monument com a símbol identitari de la ciutat. És la pèrdua absoluta de l’autonomia de les festes, objectiu que es va marcar el tripartit des que va decidir, unilateralment, eliminar la Junta de Festes”, recorda la Maria Espanya.

En aquest sentit, la regidora del PP ha manifestat, “volem saber l’opinió dels col·lectius festers i entres vinculats, a qui afectarà de ple l’aprovació d’aquest nou document, que tant de temps hem trigat a conèixer i que sota el nostre punt de vista suposa una reculada”.

“Ens sembla indignant que un document que en teoria es fa per millorar les festes no arreplegue les conclusions del IV Congrés Magdalenero, caient en sac trencat les principals reivindicacions dels col·lectius perquè Castelló tinga unes festes a l’altura d’una gran capital de província , com mereixen els castellonencs”, afegeix alhora que anuncia més reunions amb diferents col·lectius per conèixer de primera mà la seva opinió.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: