La Xarxa Vives celebra la V Trobada Fòrum Vives d’Igualtat de Gènere a la Universitat Jaume I

La V Trobada Fòrum Vives d’Igualtat de Gènere, celebrat a la Universitat Jaume I de Castelló els dies 14 i 15 de desembre de 2017, forma part del pla d’actuació anual de la Xarxa Vives d’Universitats (XVU), i en concret del pla de treball sectorial del Grup de treball d’Igualtat de Gènere.

L’objectiu del Fòrum Vives ha estat posar en comú recursos, investigacions i marcs d’aplicacions de la perspectiva de gènere en la docència. A través de les ponències celebrades s’han presentat materials d’utilitat en aquest àmbit, com ara les Guies per a la Incorporació de la perspectiva de gènere a la docència-XVU, a càrrec de M. José Rodríguez, vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la Universitat d’Alacant.

Tània Verge, directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat Pompeu Fabra, va centrar la seva intervenció en Fòrum Vives al desenvolupament de Marc d’aplicación de la perspectiva de gènere a la docència de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya . D’altra banda, el Banc de recursos per a la docència de la Xarxa Vives d’Universitats, presentat per Mercedes Alcañiz, directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat Jaume I, va mostrar de manera pràctica diverses eines innovadores en l’àmbit de l’educació per l’aplicació de la perspectiva de gènere.

La V Trobada Fòrum Vives d’Igualtat de Gènere va finalitzar amb l’exposició del Projecte Efforti, de Rachel Palmen, investigadora sènior del grup Gender and ICT (IN3) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Aquesta iniciativa, finançada per la Comissió Europea dins del programa «Horitzó 2020», mostra l’interès de la comunitat científica internacional per conèixer els conceptes, les pràctiques i les eines per al seguiment i l’avaluació de les mesures d’igualtat de gènere i els seus efectes en la investigació, la tecnologia, el desenvolupament i la innovació.

El Grup de Treball d’Igualtat de Gènere de la XVU es va constituir el 2 de desembre del 2013 a la Seu de la Universitat d’Alacant a la Nucia, per iniciativa de les persones responsables de les Unitats d’Igualtat de les universitats de la Xarxa Vives. Des de la seva creació, l’objectiu ha estat treballar en la implementació pràctica de la incorporació de la perspectiva de gènere en la docència i en la investigació, en compliment de les disposicions legals i recomanacions internacionals en matèria d’igualtat de gènere a les universitats, i compartir bones pràctiques i recursos entre les unitats d’igualtat de les universitats de la regió Vives.

La V Trobada d’Igualtat de Gènere forma part dels cicles Fòrum Vives organitzats per la XVU, que tenen com a objectiu optimitzar els recursos que facilita l’acció conjunta a tot el territori i aconseguir un benefici afegit per als membres de les comunitats universitàries respectives. El proper Fòrum Vives serà la sessió de formació dels jutges de fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives.

 

Informació i Foto: http://www.uji.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: