La Xarxa de Parcs Científics Valencians renova junta directiva i reforça la cobertura territorial en innovació

La Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) ha celebrat la seua reunió anual en les instal·lacions d’Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló. Directius i representants dels cinc parcs científics vinculats a les universitats públiques valencianes (Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I; Parc Científic de la Universitat de València; Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de València; Parc Científic de la Universitat d’Alacant, i Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx) s’han donat cita per a elegir nou president, presentar els comptes 2021 de l’entitat, abordar la situació de les activitats realitzades per les diferents gestores, i reflexionar sobre els projectes previstos a desenvolupar en el pròxim exercici.

En relació amb l’estructura organitzativa de la rePCV, durant la reunió s’ha renovat la Junta Directiva, la presidència de la qual continua per segon any al parc científic de la Universitat Jaume I. El càrrec de president de la xarxa l’exerceix a partir d’ara Juan Antonio Bertolín, gerent de la Fundació General de la Universitat Jaume I i director d’Espaitec, durant el període 2022-2023, substituint David Cabedo, actual vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica de l’UJI. Juan José Borrás, director del Parc Científic de la Universitat de València, continua com a vicepresident; i com a secretària continuarà actuant la directora i gerent del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Tonia Salinas. D’altra banda, completen la junta de la rePCV, com a vocals, Juan Vicente Capella, director i gerent de la Ciutat Politècnica de la Innovació, Parc Científic de la Universitat Politècnica de València, i Esteban Pelayo, director del Parc Científic de la Universitat d’Alacant.

En la reunió anual, i arran de la visita de la secretària autonòmica d’Universitats, Carmen Bevià, a cadascun dels parcs que formen part de la rePCV, també s’ha debatut sobre els nous projectes que presentaran les entitats gestores a pròximes convocatòries, sempre des d’un enfocament de dinamització, promoció i difusió de la innovació generada en els corresponents ecosistemes innovadors. D’altra banda, s’ha valorat la convergència dels projectes duts a terme amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), com és el cas de l’Innotransfer, iniciativa per a potenciar la relació entre el sector empresarial i les institucions generadores de coneixement, especialment les universitats, i millorar la competitivitat de les empreses, més encara si cap, en l’actual conjuntura econòmica i social.

La rePCV amb Inndromeda i OSICV

Cal destacar que cada parc ha posat en marxa diversos projectes en els seus respectius territoris per a facilitar la incorporació de la innovació a productes i serveis en l’ecosistema empresarial valencià, els quals estan redundant en la georeferència de la regió valenciana, enfront d’unes altres, en els aspectes R+D+i. Un exemple és la incorporació de la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) a Inndromeda, l’aliança entre els centres de competències i el teixit empresarial, en el qual participen la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), els centres del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) en la Comunitat Valenciana, la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT) i els seus 11 centres associats, les universitats i la Generalitat Valenciana.

La trobada ha conclòs amb la presentació de l’Observatori de Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana (OSICV), projecte impulsat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a la promoció i desenvolupament de solucions de simbiosi industrial entre les empreses valencianes, al qual s’ha incorporat recentment la rePCV. La iniciativa ha sigut presentada pel responsable de Relacions Exteriors de l’IVACE, Jordi Sebastià.

Ecosistema rePCV

La Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) agrupa els cinc parcs científics de les universitats públiques valencianes. Entre tots formen un ecosistema de més de 250 empreses instal·lades o vinculades amb els cinc parcs científics valencians, caracteritzades per estar basades en el coneixement i el seu compromís de col·laboració amb la investigació universitària.

La rePCV pretén ser un instrument per a fomentar la competitivitat de les empreses i de les institucions generadores de coneixement instal·lades o associades als parcs científics promovent la diversificació i el creixement d’un nou teixit empresarial i industrial, de qualitat, diferenciat i compromès amb les polítiques de responsabilitat social. Tot això mitjançant la col·laboració contínua entre els cinc integrants de l’entitat per a incrementar la riquesa de la regió i promoure la cultura de la innovació.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: