La vacunació pediàtrica es reprèn amb normalitat als centres escolars de la Comunitat Valenciana

Les conselleries de Sanitat Universal i Educació han anunciat que la normalitat ha estat la tònica dominant en la immunització pediàtrica contra el coronavirus que s’ha reprès aquest dijous als centres educatius de la Comunitat Valenciana. Aquesta segona etapa es dirigeix ​​a 186.088 nens i nenes entre 8 i 5 anys. Per províncies: 22.085 alumnes a Castelló, 68.332 a Alacant i 95.671 a València.

L’operatiu és possible gràcies a la coordinació entre les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública i Educació, Cultura i Esport, com ha destacat el director d’Infermeria de l’Hospital General Universitari d’Alacant, Fernando Riera, que s’ha desplaçat al Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Lucentum d’Alacant: “Cal reconèixer l’esforç que fan els equips d’Atenció Primària, dels centres educatius i la col·laboració de les famílies”.

El procés, com a la primera fase, s’està desenvolupant als mateixos centres escolars amb independència de la seva titularitat, en horari lectiu i per nivell educatiu per preservar els grups habituals de convivència.

Segons el cap del Servei de Promoció de la Salut de la Conselleria, José Antonio Lluch, un dels responsables del programa de vacunació, “la Comunitat Valenciana ha optat per l’estratègia de vacunar als centres docents, una estratègia que ja a la primera fase abans de Nadal va donar molt bon resultat, amb unes cobertures molt acceptables que esperem que continuïn durant aquests dies”. Lluch ha ressaltat que “de moment la campanya s’ha anat desenvolupant sense cap problema i creiem que es continuarà desenvolupant com a la fase anterior amb èxit”.

Fins al col·legi es desplaça un equip integrat per personal facultatiu, d’Infermeria i de suport logístic que immunitza els nens i nenes les famílies dels quals han autoritzat la vacunació. En el moment de la inoculació, es permet que un únic familiar entri al centre educatiu per acompanyar emocionalment l’o la menor. Després de la injecció, el nen o la nena roman uns minuts en observació.

Així ho ha detallat la directora d’infermeria d’Atenció Primària del departament de salut de l’hospital General de Castelló, Inma Fabregat, que ha explicat que “normalment vénen dues infermeres i un pediatre, els professors ja tenen les autoritzacions preparades i saben quins menors han de passar a la sala de vacunació i als pares i mares que volen assistir a l’acte de vacunació els criden en aquell moment.

Inma Fabregat ha explicat que, en aquest departament de salut, “avui comencem la segona etapa de vacunació als centres escolars i vacunarem durant 12 dies: avui, demà i les dues setmanes següents, de manera que tindrem més temps per poder acudir als centres escolars per a vacunar.”. D’aquesta manera, Inma Fabregat ha explicat que “a Castelló es vacuna en diversos centres als pobles del departament i en haver-hi més dies serà més progressiu”.

Per nivells educatius, aquesta etapa cobreix l’alumnat d’infantil que hagi complert 5 anys i 1r, 2n i 3r de Primària.

La Comunitat Valenciana ja compta amb dosis suficients per a ells, així com per inocular segones dosis als menors vacunats a la primera etapa (abans de Nadal). Aquestes segones dosis, com marca l’Estratègia Nacional de Vacunació, s’administraran a partir del febrer, és a dir, vuit setmanes després de la primera per incrementar la resposta immune.

A hores d’ara, la Comunitat Valenciana ja compta amb 192.640 dosis i, a la previsió inicial de 138.000 addicionals, cal afegir una nova remesa de 54.000 dosis coneguda aquest dimecres, fins a arribar en total a 384.640 dosis.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: