La Universitat Jaume I recolza 17 projectes emprenedors dins de la segona edició d’UJI Emprèn Onsocial

La Universitat Jaume I recolza 17 projectes emprenedors dins de la segona edició d’UJI Emprèn Onsocial. Aquest programa coordinat per Espaitec i Càtedra Increa, i que compta amb col·laboració de SECOT Castelló, té com a principal objectiu promoure la creació d’empreses innovadores i d’impacte social entre la comunitat universitària. En la segona edició d’UJI Emprèn OnSocial s’han rebut 33 inscripcions de projectes, la qual cosa suposa un increment del 50% enfront de la primera edició. Del total de projectes presentats, s’han seleccionat 17.

La majoria dels projectes tenen com a finalitat donar solucions a reptes emergents de la societat, com per exemple: disposar d’aigua potable en llocs on és pràcticament impossible obtenir-la; utilitzar les noves tecnologies i la impressió 3D per a resoldre problemes quotidians de persones amb mobilitat reduïda; desenvolupar solucions energètiques que s’alimenten a partir d’energies renovables; utilitzar la música com a eina de desenvolupament social; o produir solucions que ajuden a resoldre reptes relacionats amb la contaminació i els problemes de mobilitat en les ciutats.

El programa ha arrancat al novembre de 2018 i es desenvoluparà fins a juliol de 2019, quan es presentaran els projectes finalistes candidats a optar a dues ajudes de 10.000 € per a crear l’empresa. Les fases 1 i 2 del programa, coordinades per la Càtedra Increa d’Innovació, Creativitat i Aprenentatge de l’UJI, estan dirigides a aquells promotors de projectes sense formació prèvia en emprendimiento, 8 en total. En aquestes primeres etapes es treballa la definició del segment de mercat i la quantificació del seu potencial, la identificació del problema o necessitat insatisfeta, la definició de la idea i el test de concepte de la mateixa.

En el mes de gener començarà en Espaitec la tercera fase i a l’abril la quarta, en les quals ja participaran els 17 projectes seleccionats. En elles, els projectes treballaran, al costat de professionals experts, aspectes relacionats amb el «Canvas» social, el disseny centrat en la persona, la negociació, aliances clau i acords, la planificació de recursos humans, el treball en equip, l’apoderament i desenvolupament de fortaleses personals per a emprendre, l’elaboració d’un pla economicofinancer, el finançament per al emprendimiento social i els tràmits legals i jurídics per a la creació d’una empresa.

L’evolució del programa es pot seguir en http://ujiempren-onsocial.uji.es/

 

 

Informació i Foto: UJI

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: