La Universitat d’Alacant suma 72 medalles en el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari de la Comunitat Valenciana

La Universitat d’Alacant ha acollit el gruix de les finals del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari de la Comunitat Valenciana (CADU) després d’imposar en la major part de les modalitats en el seu grup de lliga. Una competició que s’ha vist afectada per la pandèmia i que ha patit retards i una considerable reducció en el nombre d’esports convocats a l’CADU aquest any. En total han estat 16 les disciplines que han pres part en aquesta edició, lluny de les 28 convocades en temporades anteriors en els esports individuals i per parelles, a més de les 14 categories per equips.

En aquesta edició de l’CADU s’ha adoptat un nou format de competició per grups, en què s’ha reduït el nombre de jornades i s’han minimitzat desplaçaments amb diferents seus repartides entre les diferents universitats valencianes.

En esports individuals i de parella, la Universitat d’Alacant ha aconseguit pujar a podi en 64 ocasions i s’han aconseguit medalles en 11 de les 16 disciplines esportives convocades. Han estat 18 ors, 17 plates i 22 bronzes i el medaller en classificació per equips suma 2 ors, 3 plata i 2 bronzes.

En l’apartat d’esports individuals i per parella, destaca el paper de bàdminton i de triatló. Tots dos equips van aconseguir fer-se amb l’or per equips en les seves respectives disciplines ia més van copar el podi amb esportistes de la Universitat d’Alacant. En bàdminton van pujar al més alt de podi el dobles femení, masculí i mixt, mentre que en triatló, la UA va sumar l’or, la plata i el bronze en categoria femenina i l’or i la plata en masculina.

En les finals per equip destaca el paper de el futbol sala femení, que després imposar-se a la Universitat Politècnica de València per tres gols a zero va aconseguir l’or en la competició, un triomf que ha repetit de forma ininterrompuda des de l’any 2011.

A més, en la competició per equips, la Universitat d’Alacant ha sumat set medalles de plata en bàsquet femení, bàsquet masculí, futbol femení, futbol sala femení, futbol sala masculí, handbol masculí, rugbi femení i rugbi masculí.

En total han estat més de 4000 esportistes estudiants de les universitats valencianes els que han participat en aquests campionats marcats per la pandèmia de la COVID 19. La Universitat d’Alacant ha aportat prop de 400 esportistes, dels quals 260 han participat en esports d’equip i 147 en individuals i de parella.

Les universitats de València, Politècnica de València, Alacant, Jaume I, Miguel Hernández, CEU Cardenal Herrera i Catòlica Sant Vicent Màrtir han estat, un any més, les responsables d’organitzar, a través dels seus respectius Serveis d’Esports, el Campionat Autonòmic de l’ esport Universitari de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu d’aquest campionat és fomentar la pràctica esportiva entre l’estudiantat de les diferents universitats valencianes a través de competicions l’organització i desenvolupament potenciïn valors de la igualtat de gènere sense distinció entre homes i dones; el valor de l’màxim nivell esportiu tant en les nostres seleccions universitàries com en l’organització de les competicions; el valor de la promoció de les diferents modalitats esportives, fomentant l’esport en el seu sentit més ampli; el valor de el respecte a les persones i a les normes establertes per a la competició universitària.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: