La Generalitat executa les obres de reposició de calats del port de Borriana

El regidor de la zona Marítima de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Aparisi, ha mostrat la seva satisfacció per l’inici aquesta setmana dels treballs de reposició de calats que la Generalitat està realitzant aquests dies al port de Borriana, “a l’objecte de garantir que en el port puguin entrar i sortir les embarcacions a través del seu canal de navegació “.

Segons ha assenyalat Aparisi, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ja està duent a terme des de principis d’aquesta setmana l’actuació d’emergència, davant la falta de calat de canal d’accés a l’port, amb una inversió prevista de 824.601 euros

Així mateix ha indicat que el dragatge del port s’està escometent amb un volum aproximat de 82.000m³, abastant un àrea total de 102.295m², per “millorar els calats de la bocana, canal d’accés a l’port i part exterior de la dàrsena”, ha aclarit.

Les obres, ha explicat, consisteixen principalment en el dragatge mitjançant succió de material de el fons, apilament en pedrera de la pròpia draga i el seu posterior trasllat per mar per ser abocat de nou en el lloc autoritzat. Així mateix, ha manifestat Aparisi, “depenent de la idoneïtat de l’material que s’extregui, pot ser utilitzat per a la regeneració de les platges del nostre litoral”.

A l’qüestió, ha exposat que gran part de l’material extret és apte per l’aportació a platges, ja sigui submergida o seca i, per això, “cal comptar amb la possibilitat de diferents tipus d’abocament que es pot fer per obertura de cántara, per impulsió a través de canonada i per impulsió a través del canó “.

Per realitzar aquests treballs, ha assegurat el regidor de l’àrea, la Generalitat compta amb tots els equips necessaris per a realitzar els treballs, com equips de sondes, embarcacions auxiliars, canonades per rebombeo, equips de batimetria i de busseig.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: