La Universitat d’Alacant situa més de la meitat de les seves revistes científiques al rànquing anual de SCImago Journal Rank 2021

Tres revistes editades a la Universitat d’Alacant s’han incorporat al darrer rànquing de SCImago Journal Rank (SJR), que mesura la influència científica de les revistes acadèmiques recollides a Scopus. Les tres revistes són Anals de Literatura Espanyola, Revista Mediterrània de Comunicació i Revista de Cançoners Impresos i Manuscrits; van entrar a formar part de Scopus, base de dades bibliogràfica de resums i cites d’articles de revistes científiques, el passat any 2021. Amb la seva inclusió la UA arriba a la xifra de disset revistes indexades.

A més, tres revistes científiques més editades a la UA se situen al primer quartil (Q1) de l’índex internacional SJR en l’última actualització publicada aquesta mateixa setmana. Les revistes són Lucentum,MonTI. Monografies de Traducció i Interpretació i Journal of New Approaches in Educational Research (NAER), aquesta última es consolida aquest any al Q1, posició que va assolir el 2020.

Les dades apareixen actualitzades a l’apartat dedicat a cada revista dins de la secció Revistes científiques UA que manté el Servei de Publicacions de la UA.

Les revistes

Anals de Literatura Española és una revista científica de l’Àrea de Literatura del Departament de Filologia Espanyola de la UA que té com a objectiu principal l’estudi de la literatura espanyola en cadascun dels seus vessants, combinant les línies de recerca de l’àrea amb les aportacions de reconeguts hispanistes .

Revista Mediterrània de Comunicació (RMC) / Mediterranean Journal of Communication (MJC) publica articles científics relacionats amb la comunicació comercial, persuasiva, periodística o audiovisual. Centra el seu interès en les investigacions realitzades a països de la conca de la Mediterrània.

Revista de Cançoners Impresos i Manuscrits es va fundar el 2012, en el marc del grup internacional CIM. Naixia amb la voluntat de cobrir un espectre científic d’alta especialització: la poesia medieval i renaixentista, si bé acull feines sobre la seva repercussió en segles posteriors.

Lucentum publica, des de fa quaranta anys, treballs originals i inèdits de qualitat de les àrees de coneixement de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga.

MonTI. Monografies de Traducció i Interpretació és una revista acadèmica amb vocació internacional promoguda per les universitats públiques valencianes amb docència en traducció i interpretació (UA, UJI i UV).

Journal of New Approaches in Educational Research (NAER) és una revista científica digital internacional oberta sobre investigacions de l’àmbit educatiu. Publica articles acadèmics basats en experiències innovadores que poden contribuir al desenvolupament de les ciències de l’educació i aportar nous enfocaments a l’ensenyament.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: