La Universitat d’Alacant se suma al desafiament internacional de robòtica “First Lego League”

La Universitat d’Alacant se suma al “First Lego League” (FLL), desafiament internacional que té com a objectiu fonamental despertar l’interès i promocionar els valors de la ciència i la tecnologia entre joves de 10 a 16 anys a través del desenvolupament de les habilitats del treball en equip, la innovació i la creativitat. En concret, la Universitat d’Alacant organitzarà el dissabte 15 de febrer de 2020 la competició de robòtica a nivell local i l’equip que resulti campió passarà a la fase nacional. Finalment, se celebrarà un torneig internacional amb els campions de tots els països participants.

Al costat de Fundació Scientia, promotor del torneig a nivell nacional en associació amb FIRST i LEGO Group, la “First Lego League” a Alacant està liderada pel professor del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació de la UA, Francisco Pujol, en col·laboració amb David Tomás del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics. La iniciativa compta amb el suport d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC + i) de la Universitat d’Alacant, projecte conjunt entre el Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement i la Unitat de Comunicació.

La primera reunió de treball de la “First Lego League” a Alacant s’ha celebrat avui al campus de la UA. En la trobada han participat la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement, Amparo Navarro; la directora de la Fundació Scientia, Montse Bover; la directora del Secretariat de Transferència de Coneixement dela UA, María Jesús Pastor; i els professors Francesc Pujol i Pons i David Tomàs.

“First Lego League”

El programa inspira als joves a crear idees, resoldre problemes i superar obstacles, alhora que els permet guanyar confiança en l’ús apropiat de la tecnologia i aprendre processos de disseny propis de l’enginyeria. Els participants col·laboren, cooperen i desenvolupen habilitats de treball en equip imprescindibles en un món laboral dinàmic i en constant canvi.

“First Lego League” (FLL) compta amb representació en pràcticament totes les comunitats autònomes amb més de 30 socis de tot Espanya com universitats, parcs tecnològics i centres de recerca.

Com funciona?

Els participants han d’elaborar una estratègia, dissenyar, construir, programar i provar un robot autònom utilitzant la tecnologia Lego Mindstorms. Per a això, han de presentar solucions innovadores a reptes matemàtics i científics tal com un científic actual aborda problemes de la vida real.

Amb aquesta metodologia, els joves desenvolupen habilitats i competències del segle XXI com el pensament crític, la gestió del temps, el treball en equip i la comunicació millorant la confiança en si mateixos. A més, tenen una gran oportunitat per a involucrar-se més en la seva comunitat local i global i divertir-se en els tornejos i celebracions locals.

 

 

 

 

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: