El PP demana que les indemnitzacions per la DANA s’estenguin a tots els agricultors afectats

El portaveu de Governació del Grup Popular en Les Corts, José Antonio Rovira, ha demanat que les indemnitzacions per la DANA “s’estenguin a tots els agricultors afectats del Baix Segura i no només als que comptaven amb segur”.

Rovira ha sol·licitat a la consellera de Justícia Gabriela Bravo a les Corts que “repari el greuge del govern de Sánchez que en el seu Reial Decret pels ajuts exclou les explotacions agrícoles sense assegurança agrària, és a dir, als petits agricultors. Això equival a deixar fora al 90% aproximadament. No té sentit deixar fora de la gran majoria “.

Així, el diputat popular ha sol·licitat a la consellera que “en el pròxim pla d’ajudes d’explotacions agrícoles, ramaderes i apícoles de la Generalitat s’inclogui a tots els perjudicats”.

José Antonio Rovira ha indicat que “la consellera s’ha compromès a mediar amb el Ministeri per eliminar el requisit de l’assegurança per a les ajudes estatals i als incloure’ls en les seves pròpies línies. Esperem que compleixi amb la seva paraula “.

Rovira ha explicat que “en el Reial Decret del govern central es queden fora la pràctica totalitat dels agricultors i ramaders del Baix Segura perquè la majoria no compta amb l’assegurança davant la crisi de preus en el sector que s’ha vingut patint. Discriminar d’aquesta manera entre uns i altres demostra molt poca sensibilitat per part del govern socialista de Sánchez “.

El diputat popular ha explicat que “quan s’han tret les ajudes a habitatge o el pla d’ajudes de primera necessitat no s’ha tingut en compte si tenien subscrit una assegurança o no. En el pla per als ajuts a les explotacions agràries i ramaderes no ha de condicionar-se a l’existència d’una assegurança o no. Són ajudes generalistes que no busquen excloure “.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: