La Universitat d’Alacant s’alia amb l’IKEM d’Alemanya a la lluita contra el canvi climàtic

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i Michael Rhodi, director de l’Institut per a la Protecció contra el Canvi Climàtic, Energia i Mobilitat (Institut für Klimaschutz, Energie und Mobilität e.V.), IKEM, han signat avui un conveni marc de col·laboració amb lobjectiu de desenvolupar projectes conjunts en matèria de canvi climàtic, energia i mobilitat.

Navarro ha destacat durant la signatura de l’acord que “una de les preocupacions més grans de la societat és el canvi climàtic i les seves conseqüències i és, per tant, una de les qüestions que més ocupen a les universitats com la d’Alacant que dediquem molts recursos a la investigació i desenvolupament de projectes que ens obrin la porta a un futur sostenible i viable. Per això aquest acord és tan rellevant amb l’IKEM”.

Per la seva banda, Michael Rhodi ha assenyalat que està molt content per la signatura d’aquest acord de col·laboració i ha apuntat la importància del treball col·laboratiu per desenvolupar projectes relacionats amb el canvi climàtic i la problemàtica que comporta.

La col·laboració entre la Universitat d’Alacant i l’IKEM s’articularà a través de l’Institut Universitari de l’Aigua i les Ciències Ambientals de la UA (IUACA) i es concretarà en la realització de projectes conjunts, fonamentalment de finançament europeu, així com per a l’intercanvi i estades de personal docent i investigador entre ambdues institucions”.

L’IKEM és un institut de recerca alemany independent, encara que vinculat acadèmicament a la Universitat de Greifswald.

A la signatura del conveni, hi han estat presents, a més de la rectora i el director de l’IKEM, la secretària general de la UA, Esther Algarra; el degà de la Facultat de Dret, Jaume Ferrer; el vicedegà de Mobilitat, Jorge Urbaneja; el director Institut de l’Aigua i Ciències Ambientals, Joaquín Melgarejo i el secretari Institut de l’Aigua i Ciències Ambientals, Andrés Molina, per la Universitat d’Alacant i la gerent de l’IKEM, Susan Wilms.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: