Almassora estrena el nou col·legi Ambaixador després d’invertir 4,6 milions

Un total de 393 estudiants han estrenat aquest matí el col·legi Ambaixador Beltrán després de la demolició del vell edifici, l’ensulsiada dels antics habitatges de mestres i la construcció de dos nous blocs per 4,9 milions d’euros. En l’actualitat, els operaris han executat més del 92% dels treballs contemplats en el projecte, un fet que es tradueix en 4,6 milions ja liquidats.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora d’Educació, Raquel Barberà, han assistit a l’inici del curs en el centre, retardat dos dies respecte a la resta d’instal·lacions educatives per a garantir la seguretat de docents i alumnat mentre finalitza l’execució de la zona esportiva i de pati. Tant el pavelló d’Infantil com l’edifici principal destinat a Primària han iniciat les classes amb normalitat a les nou del matí després de l’última neteja a fons i la instal·lació de mobiliari.

Els serveis municipals i el personal de neteja han culminat els últims retocs a primera hora per a rebre a l’alumnat que estrena hui el col·legi, el segon inaugurat a Almassora en dos anys. A l’obertura del Regina Violant en 2020 i l’inici de l’activitat hui en Ambaixador Beltrán se sumarà en les pròximes setmanes la inauguració del col·legi Santa Quitèria, que opera en aules prefabricades des de 2010.

Galí ha agraït a la constructora Añil Servicios, Ingeniería y Obras i a l’equip docent l’esforç realitzat en les últimes setmanes perquè el col·legi poguera obrir les seues portes aquest matí amb total seguretat en un recinte que suma 5.700 metres quadrats, més de la meitat destinats a espais oberts.

Les obres del nou col·legi Ambaixador Beltrán, que deixa arrere l’antic centre de 1960, són fruit del programa Edificant de la Generalitat Valenciana i van comptar amb el vot favorable de Partit Socialista, Compromís i Se Puede en el ple municipal de juliol de 2018. La delegació de competències de la Conselleria d’Educació a l’Ajuntament d’Almassora ha permés ampliar la superfície destinada al complex educatiu i construir un edifici modern i eficient a través d’un concurs extern d’idees.

La materialització del projecte també ha comportat una nova organització dels limítrofs per a facilitar els accessos i eixides en un entorn que ha canviat la configuració habitual. La senyalització i el mobiliari públic encara poden incorporar novetats en cas que siga necessari després dels primers dies d’ús del centre.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: