La Universitat d’Alacant reprèn els reptes “Mou-te per la UA” que premien la mobilitat sostenible

60 és el nombre de quilòmetres que ha recorregut en bici Alejandro Galán des del 30 de novembre fins el 23 de desembre de 2020 a les seves anades i vingudes des del seu barri, Altozano, a la Universitat d’Alacant. La seva aposta per la mobilitat sostenible li ha valgut ser el guanyador de la V Repte “Mou-te per la UA”, una “sana competició” de l’Oficina Ecocampus de la UA que premia les persones que es desplacen a campus amb bicicleta, a peu, en patins, patí elèctric, cotxe compartit o transport públic. El guanyador es tria entre els participants en el repte. En total, entre tots ells s’han registrat 78.795 quilòmetres, el que significa un estalvi de 18.090 kg de CO2, segons les dades de Ecocampus.

Avui, el guardonat, que és estudiant de 4t d’Enginyeria Informàtica, ha rebut el seu premi (un val de la FNAC) de mans de el vicerector d’Infraestructures, Sostenibilitat i Salut Laboral, Salvador Ivorra, que destaca el fet que en els últims mesos s’ha notat un increment notable de l’ús de la bicicleta per accedir a l’campus. El vicerector ha anunciat una sèrie de mesures per a incentivar la utilització d’aquest mitjà de transport, com la construcció d’un altre tipus d’aparcaments “i el que ja tenim en marxa és obrir en breu l’accés a l’carril bici des de la A77, encara que per a això encara hem de realitzar algunes obres i la instal·lació de càmeres de seguretat “, ha assegurat.

“Jo sòl desplaçar-me en bicicleta pel campus i per la ciutat”, comenta Alejandro Galán, qui té un trajecte de 20 minuts fins al campus de Sant Vicent “i ja mai arribo tard com quan depenia d’altres transports”, apunta aquest estudiant qui , en els seus tres anys d’ús continuat de la bici, ha registrat 645 quilòmetres en l’aplicació de la UA.

Fins el 21 de maig encara queden més reptes en els quals es pot participar després registrar-se.

oficina Ecocampus

L’Oficina EcoCampus de Gestió Ambiental de la Universitat d’Alacant va iniciar la seva marxa a principis d’l’any 2007 seguint les recomanacions de el Grup de Treball per a la Qualitat Ambiental i el Desenvolupament Sostenible de la CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles). En aquest fòrum, les universitats públiques espanyoles consideren de gran importància posar els mitjans necessaris per a constituir oficines de gestió ambiental.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: