La Universitat d’Alacant rep els fons documentals maçònics del Gran Orient Espanyol a l’exili mexicà i França

La Universitat d’Alacant ha rebut avui formalment la donació dels fons documentals maçònics del Gran Orient Espanyol a l’exili mexicà ia França de Manuel Perales, a través de la Societat Benèfica Constant Alona que alhora els va rebre en donació de mans de la filla del propietari dels fons, María Perales.

A l’acte de la signatura del conveni de donació han participat la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i Rafael García Meseguer, en representació de la Societat Benèfica Constante Alona, els qui han subscrit el conveni. La filla de Manuel Perales, Maria, també hi ha estat present, a més de la secretària general, Esther Algarra i la vicerectora de Cultura, esport i Extensió Universitària, Emilio Rosillo Clement, director de l’Arxiu de la Democràcia, Jose María Perea, coordinador Consell Assessor Arxiu de la Democràcia, Emilio La Parra, catedràtic emèrit d’Història Contemporània de la Universitat d’Alacant, Bruno Vargas, Vicente Sampedro i Manuel Según.

Amparo Navarro ha destacat l´important treball de recerca, conservació i divulgació que realitza l´Arxiu de la Democràcia i ha assenyalat que “donacions com aquest important fons documental que ens aporta informació molt rellevant de la maçoneria durant el seu exili són, sens dubte, la raó ser de l’Arxiu de la democràcia de la Universitat d’Alacant per donar llum i poder estudiar i divulgar la nostra història recent”.

Per la seva banda, Rafael García Meseguer, ha assenyalat que estem encantats de tenir l’oportunitat de col·laborar amb l’Arxiu de la Democràcia. Aquest és, sens dubte, el lloc on ha d’estar aquest fons documental perquè tingui visibilitat, es pugui estudiar i oferir l’oportunitat als investigadors de treballar-hi”. Meseguer ha afegit que “aquest és l´inici d´una col·laboració que esperem que sigui molt profitosa, de fet, ja tenim preparats altres materials per donar a l´Arxiu de la Democràcia”.

El material donat, que ja es troba a l’Arxiu de la Democràcia, és el fons documental de Manuel Perales, donat a la Societat Benèfica Constant Alona per la seva filla María Perales, compost per quatre caixes grans que inclouen documentació maçònica corresponent al Gran Orient espanyol a l’exili mexicà i França des del 1947 al 1975, i documents de les lògies espanyoles en l’etapa de la transició entre 1975 i 1982.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: