La Universitat d’Alacant reivindica el 8 de Març amb un ampli programa d’activitats al campus ia les seus

El proper 8 de març la Universitat d’Alacant commemorarà el Dia Internacional de la Dona en un acte institucional presidit per la rectora, Amparo Navarro, en el qual es lliurarà el Premi Igualtat 2022 a la responsable de la Unitat de Valoració Forense Integral de Violència sobre la Dona de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d’Alacant, Mar Pastor Bravo. Durant el mateix, que tindrà lloc a les 12 hores a la sala Multimèdia del rectorat, també es llegirà el manifest de la Xarxa d’Unitats d’Igualtat de Gènere per a l’Excel·lència Universitària (RUIGEU) i es presentarà la campanya “Amb Noms de Dona : medi ambient i dones”.

Una celebració que es complementa amb un ampli programa d’activitats que es desenvoluparan tant al campus de Sant Vicent del Raspeig com a les diferents seus universitàries de la UA al llarg de tot el mes de març amb conferències, jornades, exposicions, teatre, música o cinema amb temàtica de la dona.

Activitats

L’agenda dissenyada per la Universitat d’Alacant amb motiu del 8 de Març ofereix diferents jornades relacionades amb la temàtica de la dona durant el mes de març, la primera la Jornada de lideratge femení que organitza la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials el 7 de març. El dia 8 tindrà lloc la Jornada ‘Dones líders en publicitat: claus per a la visibilització del talent femení’ que impulsen Institut Universitari de Recerca d’Estudis de Gènere (IUIEG) i Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat. Entre el 9 i el 10 de març se celebrarà el seminari “Del Verso al Cos: llegir i sentir les poetes espanyoles contemporànies” que organitzen l’Institut Universitari de Recerca d’Estudis de Gènere (IUIEG); Màster en Estudis Literaris (MAESL) i la Facultat de Filosofia i Lletres. També el dia 10 de març es realitzarà la 3a edició del Seminari Permanent “Dones i Gènere a les Societats Àrabs”. L’expressió de les reivindicacions feministes en contextos àrabs: textos, imatges i sons del segle XXI”.

Durant aquest mes de març també es podran seguir xerrades i conferències organitzades amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La Seu Universitària de la Marina a Benissa oferirà el dia 10 de març la conferència “La variable de gènere en el desenvolupament de la competència humorística”. El 15 de març, a Oriola es podrà seguir la conferència “Conferència ‘Feministes vam ser i serem. Fites i onades”, a càrrec de la Càtedra Arquebisbe Loaces i la Seu Universitària d’Oriola. La Seu Universitària d’Elda oferirà el 15 de març la conferència “El gènere gramatical i la dona a la premsa”. A la sala Aifos de la UA, el 17 de març es podrà seguir la xerrada “Patrons de gènere en el consum de sèries de ficció”, organitzada pel Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària. També el dia 17, la Seu Universitària de la Marina organitza la conferència “Com negociem l’humor les dones a la conversa?” i el dia 24, a la mateixa seu la conferència “Llengua i sexe a la conversa col·loquial”. El mateix dia, la Seu Universitària de Calp ofereix la xerrada “I on són? Com estudiem la dona quan ningú en parla” i el dia 25, a la Seu Universitària d’Elda, una xerrada-homenatge a les dones de la transició a Elda. De nou a Benissa, el dia 31 de març tindrà lloc la conferència “Trencant tabús i desmuntant estereotips a la comèdia fememina” i l’1 d’abril, de nou a la Seu Universitària d’Elda, la xerrada “Dones al món del vi: tres dones i tres varietats: de la tradició a la innovació”.

El cinema té un pes important a l’agenda d’activitats amb motiu del 8 de març que ha dissenyat la Universitat d’Alacant amb projeccions diferents. Dimecres, 2 de març, a la Seu Universitària d’Elda es projectarà la pel·lícula “Norma Rae (M. Ritt, 1979)”. El dia 8 de març, la Seu Universitària de la Vila ha programat el documental “Documental ‘El nostre segon cognom’”, realitzat per una estudiant de la Universitat d’Alacant i el dia 16, a la Seu d’Elda s’ha organitzat “La època dels Coloma al cinema: ‘La Kermesse Heroïque’ (J. Feyder, 1935)”. També en clau del setè art, el dia 10 de març, a la sala Aifos, tindrà lloc la conferència “La dona a la TAV: situació actual i perspectives de futur” i la presentació del llibre “Dones en la traducció audiovisual”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: