La Universitat d’Alacant participarà en el consorci europeu “Transform4Europe-T4E” dins de el Programa Erasmus +

La Comissió Europea acaba d’anunciar la selecció de l’consorci “Transform4Europe – T4E”, de què forma part la Universitat d’Alacant, única espanyola de el projecte, com una de les aliances que es materialitzaran en aquesta segona convocatòria de la iniciativa d’Universitats Europees de el Programa Erasmus +. El consorci T4E reuneix set universitats europees que estaran liderades per la Universitat de Saarland (Alemanya), que són: la Universitat d’Alacant (Espanya), l’Acadèmia d’Arts d’Estònia, la Universitat de Silèsia a Katowice (Polònia), la Universitat de Sofia St. Kliment Ohridski (Bulgària), la Universitat de Trieste (Itàlia) i la Universitat Vytautas Magnus a Kaunas (Lituània).

L’objectiu d’el projecte “és la creació d’una Universitat Europea sostenible amb estructures conjuntes de govern i administració, formant una xarxa estratègica d’universitats i agents socials regionals”, explica el vicerector d’Estudis i Formació de la Universitat d’Alacant, Enrique Herrero, que no ha pogut amagar la seva profunda satisfacció davant l’anunci. En el món globalitzat i digitalitzat, les universitats s’uneixen cada vegada més en xarxes amb les que brindar als seus estudiants i professors majors i millors oportunitats, “per aquest motiu amb aquest consorci anem a tractar de formar una nova generació d’emprenedors de el coneixement “, un terme que Herrero assegura que va més enllà del concepte clàssic d’emprenedoria ja que” se centra en el canvi dels paradigmes estructurals que regeixen el món actual alineant accions i coneixement amb l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible “.

Els socis de T4E “han unit les seves forces per transformar-se a si mateixos i per transformar les formes de col·laboració entre ells i aconseguir impulsar la transformació d’Europa”. Aquest és l’objectiu d’aquesta aliança estratègica i sostenible “que educarà a una nova generació d’emprenedors europeus de el coneixement, altament motivats i capacitats: agents de canvi amb les competències interdisciplinars, digitals, multilingües, interculturals i empresarials, necessàries per a contribuir activament i donar forma als propers desafiaments relacionats amb els necessaris processos de transformació tant a Europa com al món globalitzat “, assegura.

Per aconseguir això, l’aliança T4E integrarà aquesta sòlida organització transnacional d’universitats en una xarxa d’agents socials de les regions en les que troben, creant un ecosistema interregional de coneixement i innovació de el qual l’aliança T4E és el nucli. “Dins d’aquest ecosistema, estudiants, investigadors i agents regionals de tot Europa col·laboraran per generar nous coneixements aplicats sobre transformació digital i regions intel·ligents, transformació ambiental i sostenibilitat, i transformació i inclusió social, impulsant conjuntament el desenvolupament d’Europa i de l’espai europeu d’ educació “, puntualitza en vicerector de la Universitat d’Alacant.

L’aliança T4E tindrà un impacte a llarg abast per a estudiants, universitats, regions, Europa i l’espai europeu d’educació i servirà com un model a seguir per al desenvolupament mutu universitat-regió en qualsevol lloc d’Europa.

Enrique Herrero afirma estar ansiós per arrencar aquest ambiciós projecte. Les primeres accions passen per posar en marxa activitats transformadores amb estructures conjuntes de govern i de serveis de suport amb els quals avançar cap a aquesta Universitat Europea sostenible que convergirà al seu torn amb una altra xarxa estratègica entre les pròpies universitats i els principals agents socials de les seves regions . A més, desenvoluparan programes acadèmics conjunts intentant resoldre els desafiaments de la societat actual, integrant competències d’emprenedoria i aprenentatge d’idiomes amb formats innovadors de creació de coneixement entre estudiants, professorat i empresaris i professionals, així com mètodes d’ensenyament i entorns d’aprenentatge innovadors, amb passarel·les senzilles i reconeixements mutus entre les titulacions de les diferents universitats membres.

Un altre aspecte destacat de el projecte serà la mobilitat transparent i inclusiva al voltant de l’ecosistema transnacional T4E i un esperit de campus europeu viu. Herrero afirma que es tracta d’una mobilitat global, que aglutina la part presencial i virtual ja que es tracta d’un projecte integrador de transferència de coneixement, formació i competències en sentit ampli.

L’aliança engloba, aproximadament, 116.000 estudiants i 18.500 empleats (entre professorat i personal d’administració i serveis), tots compromesos amb una idea europea comuna. Cadascuna de les aliances d’universitats europees rebrà 5 milions d’euros en fons d’el programa Erasmus +, així com fins a 2 milions d’euros de el programa Horitzó 2020 durant els propers tres anys.

 

 

 

Informació i Foto: Univeristat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: