La Universitat d’Alacant ofereix per segon any els programes esportius gratuïts adreçats a la comunitat universitària

Per segon any consecutiu, el Servei dEsports de la Universitat dAlacant, posa a disposició de tota la comunitat universitària dos programes esportius gratuïts i dirigits: Runners UA i Exercici per a persones de 55 i Més.

El programa d’Exercici per a majors de 55 i més es realitza en grups reduïts que gestiona un entrenador especialitzat, que s’encarrega de programar i adaptar l’activitat a les necessitats dels inscrits durant dues sessions per setmana.

En concret, els diferents grups practiquen exercicis variats adaptats que se solen compondre d’un escalfament, on s’hi inclouen un gran nombre d’exercicis de moviment articular; un condicionament muscular, mitjançant exercicis adaptats que busquen optimitzar la força muscular, i un exercici aeròbic, mitjançant caminades i exercicis d’estabilització durant aquesta.

Es tracta d’un programa que té com a objectiu principal disminuir els efectes de l’envelliment, tant biològics (sensorial, cardiovascular, respiratori, composició corporal, funcions cerebrals…) com psicològics i socials. En aquest sentit, el director del Secretariat d’Esports, Roberto Cejuela, destaca que aquesta iniciativa «busca promoure i fomentar un estil de vida saludable, mitjançant l’activitat física basada en evidència científica, ja que, gràcies a una correcta dosi, podem obtenir un gran nombre de beneficis com un menor risc cardiovascular, menor risc de mort sobtada, disminució de la sarcopènia, disminució de l’osteoporosi, millora de la memòria i menor risc de malalties neurocognitives i reducció de la depressió, entre d’altres

Runners UA

Es tracta d’un programa d’entrenament per a corredors populars, adreçat a qualsevol membre de la comunitat universitària, que té com a objectiu ajudar a gaudir de la carrera a peu, mitjançant una pràctica òptima, per evitar lesions de caràcter esportiu i allargar la vida esportiva i ho fa aplicant els coneixements científics a la pràctica esportiva.

Aquest programa gratuït ofereix un entrenador qualificat i graduat en Ciències de l´Activitat Física i l´Esport, que s´encarrega de dirigir les sessions d´entrenament. Les sessions d’entrenament s’enfoquen a optimitzar, a través de l’exercici físic, les capacitats condicionants al corredor, com les bioenergètiques, neuromusculars i anatòmico-estructurals, ja que aquestes ajudaran a constituir un estat de benestar i fomenten un estil de vida saludable.

Els entrenaments es fan els dimarts i dijous en dos torns, un a primera hora del matí i un altre a primera tarda, mentre que els divendres es reserva per a sessió de consultoria.

Per rebre més informació sobre qualsevol dels programes o per inscriure’s, només cal escriure a promocio.esportiva@ua.es.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: