La UA dedica la seva XXII mostra d’Humor Social a “Wifidependents: enganxats a la Xarxa” i concedeix el Premi Notari de l’Humor 2022 a Agustín Sciammarella

La Federació de Caricaturistes d’Espanya (FECO-Espanya) i la Universitat d’Alacant presenten una nova edició de la seva tradicional mostra d’Humor Social, que enguany arriba a la XXII edició dedicada a «Wifidependents: enganxats a la Xarxa». L’exposició s’obre avui al públic i es podrà visitar fins al 30 de novembre a la Sala Aifos del Campus (Facultat de Filosofia i Lletres III). La mostra està integrada per 60 obres de 50 humoristes gràfics procedents d’Espanya, Europa i Amèrica, “en què analitzen, a la seva irònica manera, la nostra creixent dependència de les noves tecnologies i la seva influència en la llibertat individual”, tal com afirma Juli Sanchis, president de FECO-Espanya.

Enrique Pérez, organitzador de la mostra Humor Social de la UA des dels seus inicis, detalla que aquest any es lliurarà el Premi Notari de l’Humor 2022 a Agustín Sciammarella, il·lustrador i caricaturista de premsa, col·laborador des de fa més de 20 anys del diari El País . L’acte de lliurament tindrà lloc el dijous 17 de novembre, a les 13.00 h, a la Sala Aifos de la Universitat d’Alacant.

Les diferents edicions del cicle “Humor Social” són un referent nacional de l’humor gràfic per la intel·ligència, perspicàcia, sagacitat i compromís dels caricaturistes que hi participen, que analitzen els esdeveniments actuals amb una visió crítica i sensibilitzen l’espectador, en els aspectes més variats socials. Durant tots aquests anys, el cicle ha acostat al públic l’obra d’artistes que centren la seva mirada en temes com la desocupació juvenil, el maltractament a les dones, la corrupció, la intolerància, la importància de la lectura, la discriminació, la crisi de valors, canvi climàtic i altres aspectes on, amb els elements de l’humor i la ironia, es qüestionen les causes de múltiples manifestacions que afecten el desenvolupament social.

Agustín Sciammarella: Premi Notari de l’Humor 2022

Il·lustrador caricaturista de premsa; col·labora de forma habitual des de fa més de 20 anys al diari El País a Espanya. Nascut a Buenos Aires, on es va formar a Belles Arts i on va començar a publicar les seves primeres il·lustracions a Buenos Aires Herald i La Premsa. Va venir a Europa i va viure primer a Itàlia i anys més tard a Espanya, havent publicat a Il Messaggero ia Il Corriere Adriàtic a Itàlia; a Courrier International a França; a La Nació a Argentina; a El Ciervo, el diario.es, Fiat a Espanya, entre altres publicacions. http://www.agustinsciammarella.com

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: