La Universitat d’Alacant lliura demà el Premi Notari de l’Humor a Manuel Junco

El dissenyador, dibuixant i professor d’universitat, Manuel Junco, rebrà demà el tradicional Premi Notari de l’Humor que cada any atorga la Universitat d’Alacant, emmarcat en l’exposició d’Humor Social d’enguany, dedicada a la situació de l’Medi Ambient al nostre planeta .

L’acte de lliurament, demà dijous 8 d’octubre a les 13 hores, tindrà lloc al Hall de l’Aulari II de Campus (Sala Trànsit) on es troba exposada la mostra d’Humor Social, i comptarà amb l’assistència de l’vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, qui farà lliurament de el premi a l’homenatjat, al costat de l’organitzador d’Humor Social, el dibuixant Enrique Pérez.

Manuel_Alvarez_Junco1Manuel A. Junco

(Zamora, 1948) és dissenyador, dibuixant i professor d’universitat. Ha publicat en diferents mitjans espanyols i estrangers: revistes Triunfo (Espanya) i Saturday Review-World (NYC, EUA) en la dècada de 1970; en la dels 1980, en el diari El País; en els 90, a les revistes Interviú i A Les Barricades; actualment col·labora en diferents publicacions. És Doctor per la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid. Fins a 2008 ha estat director de Departament de Disseny i Arts de la Imatge, en el qual actualment imparteix classes de Disseny Gràfic, Il·lustració i Metodologia de l’Disseny. Ha realitzat diverses exposicions a Espanya, Itàlia, EUA, Xina, Mèxic, Colòmbia, Kuwait, etc. Ha escrit llibres diversos de teoria: “El disseny de l’incorrecte”, Ed. La Crugia, Buenos Aires, 2009. “Els mupis de Jonc”, Ed. Ajuntament de Leganés, Madrid 2011. “Una imatge per a El Quixot”, Turpin Ed., Madrid, 2015. “l’humor gràfic (i el seu mecanisme transgressor)”, Antonio Machado ed., Madrid 2016. Ha estat Vicerector de Cultura i Esports de la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és el director dels Cursos d’Estiu Complutense de l’Escorial.

Inforamció i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: