La Universitat d’Alacant imparteix 27 cursos de formació en competències digitals per al professorat

Prop d’un miler de docents de la Universitat d’Alacant han participat o s’han inscrit ja en Pla de formació de professorat en competències digitals organitzat per l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) que compta amb un programa de 27 cursos que es realitzaran fins a la primera quinzena del mes de desembre.

El programa de formació en competències digitals va començar el passat 7 de setembre amb els primers cinc cursos en els quals han participat 740 docents. Quatre dels cursos s’han realitzat de forma telemàtica i un d’ells, el Taller per a l’ús de la tauleta digitalitzadora en docència en línia ha estat presencial. L’organització flexible del programa de formació ha permès que totes les sol·licituds hagin estat ateses de manera que cap docent s’hagi quedat fora dels cursos oferts per l’ICE. Per a això s’han organitzat diferents torns en els cursos amb major nombre d’inscrits com és el cas de el Curs per conèixer com es pot aplicar la nova aula virtual de l’ua a classe que ha comptat amb 243 participants i s’ha dividit en onze torns per poder atendre la totalitat de la demanda.

A hores d’ara, ja es troba oberta la inscripció per als cursos que començaran el proper 21 de setembre, tots ells en línia. L’Ús de google meet i tova connect per a proves orals i presentacions és el curs que compta amb major nombre d’inscripcions de moment -a prop d’un centenar- i “tots hauran de realitzar diversos torns per atendre la demanda de professorat de la Universitat d’Alacant “tal com ha destacat la directora de l’ICE, Rosabel Roig qui ha apuntat que” la majoria dels cursos / tallers que s’ofereixen ja formaven part de l’oferta formativa de l’ICE en el seu programa general de formació docent. El que hem volgut fer ara ha estat reestructurar l’oferta i conformar una unitat al voltant el Pla de formació de professorat en competències digitals “.

Els cursos i tallers organitzats per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat d’Alacant s’han dividit en tres nivells en funció del punt de partida de coneixements dels participants i en cinc mòduls. El nivell A, d’iniciació, ofereix introducció a la docència en línia, metodologies i eines bàsiques. El nivell B, intermedi, ofereix recursos TIC d’interès per al PDI en general que requereixen d’unes competències digitals prèvies i el nivell C, especialitzat, forma en recursos TIC per a tasques específiques de docència i de nivell avançat.

L’oferta de cursos compta amb diferents àrees de formació que l’ICE ha dividit en cinc mòduls. El primer compta amb un total de 25 hores i se centra en la “Introducció a la docència en línia”. El segon s’estructura en 45 hores i aborda el “Ús dels dispositius i plataformes que la UA facilita per a la docència en línia”. El tercer ofereix 101 hores de formació en “Construcció de continguts digitals”. El quart mòdul, de 42 hores, se centra en “Metodologies i recursos que es poden aplicar a la docència en línia” i el cinquè i últim ofereix recursos per a la “Avaluació de la docència en línia” en 32 hores de formació.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: