La Universitat d’Alacant ha d’elaborar el primer Pla Municipal de Joventut de l’Ajuntament d’Alacant

La regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Alacant, María Conejero i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la realització de l’estudi previ sobre el qual s’assentarà el Pla Estratègic que orienti les polítiques destinades a la població juvenil de la ciutat d’Alacant. Aquest estudi es realitzarà sota la coordinació de l’professor Raúl Ruiz, de l’departament de Sociologia I i degà de la facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, amb un equip de treball que compta amb una àmplia experiència en aquest camp.

L’objectiu d’aquest Pla, segons ha indicat Conejero, “és conèixer la realitat dels joves alacantins i poder així, millorar la seva qualitat de vida, permetent que siguin protagonistes del seu propi desenvolupament i contribuint, de forma addicional, a la seva implicació amb la ciutat d’Alacant, convertint-se en ciutadans actius “. Per la seva banda, el rector ha qualificat el treball de “avantguardista”, ja que “se centrarà en la participació ciutadana, demanant la col·laboració de l’col·lectiu implicat en l’elaboració de les polítiques públiques, de manera que l’estudi partirà de la diagnosi real de les necessitats dels joves “. En aquest sentit, Conejero ha assenyalat la necessitat d’abordar la redacció i aprovació d’un Pla de Joventut “que respongui a la realitat juvenil des d’una perspectiva global, és a dir, considerant aquesta realitat des de; la dimensió laboral, educativa-formativa, d’habitatge, de salut i acció social, i d’oci i cultura “.

Durant la signatura protocol·lària, que ha tingut lloc al despatx rectoral, el professor Raúl Ruiz ha acotat en els propers 12 mesos la realització de la feina i ha destacat la clau legitimadora que suposa la utilització de la participació ciutadana com a metodologia científica. “Per als investigadors implicats assegura Ruiz- és important que aquesta investigació tingui una repercussió immediata en col·lectius amb especials necessitats com és el de la joventut”. El coordinador d’el projecte sosté que “invertir en joventut i invertir en recerca és invertir en futur”.

El plantejament de el Pla Municipal de Joventut serà estructurar les accions a desenvolupar en matèria de joventut en els propers anys. Aquestes accions tenen com a finalitat proporcionar als joves de la ciutat d’Alacant una sèrie d’eines que responguin a les noves necessitats i inquietuds i que, a més, s’adapti a la seva realitat.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: